*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ελληνική δημόσια διοίκηση

Αδυναμίες, μέτρα εξυγίανσης


Συγγραφή: · Χρήστος Α. Φλωράτος
Έκδοση: 2005 από "Αρσενίδης"
Σελ.:645 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-253-201-7


Θέμα: "Δημόσια διοίκηση - Ελλάς"

Η ανάπτυξη της χώρας ακολούθησε και ακολουθεί βραδείς ρυθμούς λόγω των διαρθρωτικών και οργανωτικών αδυναμιών της Δημόσιας Διοίκησης.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε από την εμφυλιακή περίοδο. Έγιναν, κατά καιρούς προσπάθειες για την αντιμετώπισή του. Όλα όμως τα μέτρα που ελήφθησαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις απέβησαν αλυσιτελή. Τούτο γιατί ήσαν συμπληρωματικά, αποσπασματικά, συγκυριακά, πυροτεχνηματικά και κατά κανόνα δημαγωγικά, εκινούντο δε σε ένα σύστημα αναξιοκρατίας, μετριοκρατίας, νεποτισμού ωχαδελφισμού, αδιαφορίας και ατιμωρησίας.
Έχει εμπεδωθεί ένα κράτος όπου κυριαρχεί η πολυνομία, η αχρησία, ή η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, η γραφειοκρατία, η διάχυση ευθυνών, η πλημμελής λειτουργία ή η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών που αναγκάζουν τον πολίτη, για την ικανοποίηση νομίμων αιτημάτων του, να καταφεύγει, όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες του, στο χρηματισμό του κρατικού οργάνου...
Για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να εκδηλωθεί η αποφασιστική και αταλάντευτη βούληση της κυβέρνησης, με ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, για την εφαρμογή της αρχής της αξιοκρατίας σε όλους τους τομείς και δραστηριότητες. Στη συνέχεια επιβάλλεται η λήψη συγκεκριμένων διοικητικών και νομοθετικών μέτρων στα πλαίσια ενός συστήματος εκτεταμένης διοικητικής, πολιτιστικής και οικονομικής αποκέντρωσης. Από τα μέτρα αυτά, φυσικό είναι, ορισμένοι προνομιούχοι πολίτες (που συνεχώς πιέζουν για την διεύρυνση των προνομίων τους) να θορυβηθούν... και να θορυβήσουν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας