*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όμηρος Χίος αοιδός

Η Χίος διεκδικεί και τιμά τον Όμηρο ανά τους αιώνες


Συγγραφή: ·Αθηνά Κ. Ζαχαρού - Λουτράρη
Έκδοση: 2005 από "Άλφα Πι"
Σελ.:394 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8262-62-3


Θέμα: "Όμηρος - Ιστορία και κριτική" "Χίος - Ιστορία"

Η Χίος δεν έπαψε ποτέ να διεκδικεί και να τιμά τον Όμηρο. Αναζητώντας τα ίχνη του μεγάλου ποιητή στη μακραίωνη ιστορική διαδρομή αναγνωρίζουμε σήμερα στην ελεύθερη Χίο τόση έντονη την ομηρική παρουσία όσο ήταν και στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Τότε που δεκάδες λόγιοι αφιέρωναν στη σχέση του Ομήρου με τη Χίο βιβλία ή τμήματα στα έργα τους, περιηγητές υποβάλλονταν σε μεγάλες θυσίες για να βρουν στο νησί ομηρικές μνήμες και στη χιακή παιδεία η θέση των ομηρικών ποιημάτων ήταν περίοπτη. Πιο παλιά στην γενουατοκρατία το ίδιο πνεύμα ήταν έκδηλο στις χιακές παραδόσεις, στα αναγραφόμενα ομηρικά τοπωνύμια στους χάρτες της Χίου ακόμα και στην ονομασία έπαυλης ως Ομηρικής. Βυζαντινοί λόγιοι διαφύλαξαν όχι μόνο την προσωπικότητα του Ομήρου αλλά και την παράδοση για τη Χίο ως την πατρίδα του. Στο τέρμα αυτής της αντίστροφης πορείας, στην ελληνική αρχαιότητα, χωρία έγκυρων αρχαίων συγγραφέων, βίοι ομηρικοί, οι Ομηρίδες ραψωδοί και ακόμα επιγραφικές μαρτυρίες και αποδείξεις απόδοσης λατρείας στον Όμηρο δείχνουν ότι αυτή την ιωνική γη, στην αυγή της πνευματικής ακτινοβολίας, λάμπρυνε με την παρουσία του ο ποιητής των ποιητών και δικαιώνουν τον τίτλο του τόπου ως "Χίος, το νησί του Ομήρου".

(2008) Βιβλιοθήκη Χίου "Κοραής", Συλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης Χίου "Κοραής"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας