*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα Γιάννινα στο χώρο και το χρόνο


Φωτογραφία: · Απόστολος Βερτόδουλος ·Αγγελική Βερτοδούλου - Καψάλη
Έκδοση: 2005 από "Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ"
Σελ.:240 (30χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-248-062-9


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Ιωάννινα - Φωτογραφικά λευκώματα"

[...] Ο Απόστολος Βερτόδουλος, γέννημα θρέμμα των Γιαννίνων, με σπουδές στο ελεύθερο σχέδιο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων, διορίστηκε στον οργανισμό σχολικών κτιρίων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και δοκίμασε τη χαρά του δημιουργού, παρακολουθώντας το έργο της σωστής ανέγερσης και των επισκευών δεκάδων σχολικών κτιρίων στην πόλη και την ύπαιθρο, σε στενή πάντοτε συνεργασία με τους δασκάλους, στενούς φίλους, που τον εκτιμούσαν για την εργατικότητα και το ήθος του. Η ιστορία, η λαογραφία και η παράδοση γενικά της Ηπείρου χρωστάει πολλά στον Απόστολο Βερτόδουλο, που για την πόλη των Γιαννίνων έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, αφού προσπάθησε να καταγράψει φωτογραφικά την ιστορία της από την απελευθέρωση μέχρι το θάνατό του. Το αισθανόταν αυτό ως χρέος στον τόπο που τον γέννησε.
Αλλά η παρούσα έκδοση οφείλει πολλά στην οικογένεια του, που διαφύλαξε την κληρονομιά του, και προπαντός στις φροντίδες της θυγατέρας του κ. Αγγελικής Καψάλη, που ανέλαβε την επιλογή, κατάταξη και υπομνηματισμό του φωτογραφικού υλικού.
(από τον πρόλογο του βιβλίο)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας