*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παγκοσμιοποίηση και σύγχρονη κοινωνία


Συγγραφή: · Θανάσης Αλεξίου · Νίκος Βερναρδάκης · Pierre Bouvier · Ιωάννης Χ. Καμαριανός · Σωκράτης Μ. Κονιόρδος · Γεώργιος Μ. Κορρές · Χριστιάνα Κ. Κωνσταντοπούλου ·Η. Μακρής ·Λάουρα Μαράτου - Αλιμπράντη ·Μωυσής Α. Μπουντουρίδης ·Θεόδωρος Οικονόμου · Ρόη Παναγιωτοπούλου ·Απόστολος Ραφαηλίδης · Σπύρος Σακελλαρόπουλος · John Scott ·Κωνσταντίνα Ν. Σπηλιωτοπούλου · Μαρία Στρατηγάκη ·Göran Therborn · Όλγα Τσακηρίδη ·Ιωάννης Τσελεκίδης · Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου · Μάγδα Κ. Ψαρρού (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ρόη Παναγιωτοπούλου · Σωκράτης Μ. Κονιόρδος ·Λάουρα Μαράτου - Αλιμπράντη
Έκδοση: 2003 από "Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών"
Σελ.:357 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7093-84-4


Θέμα: "Παγκοσμιοποίηση"

Η συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση επανέθεσε προς εξέταση θεμελιώδη ερωτήματα που κατέχουν κεντρική θέση στις κοινωνικές επιστήμες.
Καθώς η κοινωνιολογία διεθνοποιείται, αλλάζουν οι τρόποι και οι προβληματισμοί για την προσέγγιση των κοινωνικών φαινομένων. Η βασική μονάδα ανάλυσης της κοινωνικής δράσης που ήταν έως τώρα το έθνος-κράτος αμφισβητείται και οι μέθοδοι καθώς και τα αναλυτικά σχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των κοινωνικών μετασχηματισμών πρέπει να ανασχεδιαστούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται διάφορες απόψεις για τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνιολογικού λόγου που θέτει ως πρωταρχικό στόχο να κατανοήσει και να αναλύσει την αναδυόμενη παγκόσμια πυκνότητα των κοινωνικών δικτυώσεων και σχέσεων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας