*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαρουλίνα

Μια πρωτοπόρος του ελληνικού κοσμήματος: Σοφία Θανοπούλου (1908-1997)


Φωτογραφία: ·Λεωνίδας Κουργιαντάκης
Επιμέλεια: · Μάρια Διαμάντη ·Πολυξένη Πολίτου
Έκδοση: 2005 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:304 (30χ24), Πανόδετο, ISBN: 960-8347-27-0


Θέμα: "Κοσμήματα"

[...] Στα κοσμήματα της Μαρουλίνας, βαραίνει ο λόγος της φαντασίας κατευθύνοντας τους καλπασμούς των εμπνεύσεων, ενώ την αχαλίνωτη ανάγκη της πρωτοτυπίας συγκρατεί μια ενδιάθετη τάση στοχασμού. Δεν ξέρω, και δεν θέλω να μάθω, πάνω σε ποιους θεωρητικούς προβληματισμούς συναρθρώθηκε το αισθητικό τους ιδίωμα έτσι ώστε να συντονίσει αρμονικά ένα διεθνικό μήνυμα με μια ελληνική αρετή. Ξέρω όμως καλά ότι εξέφρασε έναν κόσμο που πίστευε στις υποσχέσεις του μέλλοντος, χωρίς να υποπτεύεται την ενεδρεύουσα απειλή της δικτατορικής ανατροπής. Σ' αυτή την πίστη νομίζω πως επικεντρώνεται και το σημερινό αντίβαρο της σημασίας τους σαν παρακαταθήκη προς τις νεότερες γενιές των δημιουργών. Γιατί μας υπενθυμίζει όχι το τι χάσαμε, αλλά σε τι μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα. (Άγγελος Δεληβοριάς)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας