*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η δονατιστική έριδα

Συμβολή στη μελέτη των σχέσεων εκκλησίας - πολιτείας κατά την Κωνσταντίνεια περίοδο


Συγγραφή: · Νικόλαος Χ. Μαγγιώρος
Έκδοση: 2005 από "Βάνιας"
Σελ.:196 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-288-141-0


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία" "Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453"

[...] Στην εργασία αυτή θα παρακολουθήσουμε τα συμβάντα που συντάραξαν την Εκκλησία της Αφρικής κατά την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου, συμβάντα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση και την εξάπλωση της δονατιστικής έριδας και τη συνακόλουθη αντίδραση της ρωμαϊκής Πολιτείας και τούτο, επειδή συντρέχει η ακόλουθη ιδιομορφία. Η δονατιστική έριδα δεν αποτελεί απλώς μια διαδοχή γεγονότων εντοπισμένων σε εσωτερικό της Εκκλησίας της Αφρικής, πράγμα που θα μας υποχρέωνε σε μια αυστηρή θεολογική θεώρησή τους, αλλά εξελίχθηκε και με την εμπλοκή της ρωμαϊκής διοίκησης απέκτησε διαστάσεις, έγινε γεγονός που υπερέβη τα γεωγραφικά όρια της Αφρικής και πλουτίστηκε με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμπαραδηλώσεις. Οι προσωπικές διευθετήσεις που επιχείρησε ο Μέγας Κωνσταντίνος απορρέουν από την ιδιαιτερότητα της προσωπικής πορείας του ως διεκδικητή της ενωμένης μετά την τετραρχία Αυτοκρατορίας και ως εγγυητή της, διατηροόυν εντούτοις έναν υψηλό βαθμό πρωτοτυπίας που απορρέει τόσο από την ιδιαίτερη σχέση του με τη χριστιανική θρησκεία, όσο και από την οξύτατα διεισδυτική ανάλυση των κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων και τη διάθεσή του για θεσμικές τομές. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

(2013) Ιερός Αυγουστίνος, Βάνιας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας