*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δίδυμοι πύργοι

Ήμουν κι εγώ εκεί!


Συγγραφή: · Παναγιώτης Ε. Ξενάκης
Έκδοση: 2005 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:260 (24χ17), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-630-367-5


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Τρομοκρατία"

Το "Δίδυμοι πύργοι-Ήμουν κι εγώ εκεί!" είναι το πρώτο λογοτεχνικό-δημοσιογραφικό βιβλίο που παρουσιάζει την τραγωδία της 11 Σεπτεμβρίου εκ των έσω και γραμμένο ιδιότυπα, σε α' πρόσωπο, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να βιώσει την τραγωδία της Νέας Υόρκης σα να ήταν εκεί. Ένα βιβλίο - κοριός στην ψυχή ενός τρομαγμένου αθώου ανθρώπου εγκλωβισμένου στους Δίδυμους Πύργους που εκτός από φωνές και θορύβους, μεταδίδει και συναισθήματα, σκέψεις και στιγμιαία αντίληψη.
Το ύφος είναι άλλοτε ωμό και άλλοτε άψογα λογοτεχνικό, η ένταση μεγάλη από τις πρώτες κιόλας σελίδες και οι περιγραφές "φλέγονται" και "καπνίζουν". Ταυτόχρονα, μέσω παραπομπών σε γκρίζα ράστερ, παρουσιάζεται μία τεράστια δημοσιογραφική έρευνα -που αφορά κυρίως τους Έλληνες- και συγκλονιστικές συνεντεύξεις όπως του μοναδικού ανθρώπου που είδε το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει πάνω του και σώθηκε ή του μοναδικού Έλληνα εγκλωβισμένου που βγήκε από τα συντρίμμια. Έτσι ο ρεαλισμός όπως και η συγκίνηση του αναγνώστη κορυφώνεται.
Το "Δίδυμοι πύργοι-Ήμουν κι εγώ εκεί!" καταγράφει ανατριχιαστικά τον εγκλωβισμό στους ψηλότερους ορόφους ανάμεσα σε φλόγες και γκρεμό αλλά και τον εγκλωβισμό στα θρυψαλιασμένα κουφάρια των Πύργων ανάμεσα στα ψυχικά αδιέξοδα των καιρών μας, ψάχνοντας πανικοβλημένο τη σωτηρία. Εξουσίες, μύθοι, ιστορία, θρησκεία, τρομοκρατία, ηθική, έρωτας τρικυμία, αυτοκτονία, θάνατος. Μα και φιλήδονες γόησσες στα ηλιόλουστα παζάρια της Ανατολής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας