Αρχιτεκτονική

Μορφή, χώρος και διάταξη

"Architecture: Form Space & Order, 4th ed." (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Francis D. K. Ching
Έκδοση: Μάρτιος 2017 από "Utopia"
Σελ.:476 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5173-15-9


Θέμα: "Αρχιτεκτονική" "Αρχιτεκτονική - Σπουδή και διδασκαλία"

Για περισσότερα από σαράντα έτη, η "Αρχιτεκτονική: Μορφή, χώρος και διάταξη" αποτελεί την κλασική εισαγωγή στο βασικό λεξιλόγιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Η αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη 4η αμερικανική-1η ελληνική έκδοση παρακολουθεί τις νέες τάσεις και εξελίξεις και παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία του χώρου και της μορφής. Είναι σχεδιασμένη για να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη προκειμένου να προάγει μία βαθύτερη κατανόηση της αρχιτεκτονικής. Η "Αρχιτεκτονική: Μορφή, χώρος και διάταξη" βοηθά τους φοιτητές και τους επαγγελματίες να εμβαθύνουν στις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδίου εξετάζοντας πώς ο χώρος και η μορφή διατάσσονται στο περιβάλλον.

Η "Αρχιτεκτονική: Μορφή, χώρος και διάταξη" προσφέρεται μέσα από αυτήν την έκδοση για μια νέα ανάγνωση. Την ανάγνωση ενός κόσμου που γεννιέται και υπάρχει μέσα από την κίνηση. Η γραμμή γεννιέται από την κίνηση του σημείου. Το επίπεδο από την κίνηση της γραμμής. Ο όγκος από την κίνηση της επιφάνειας. Η κίνηση αποκτά δημιουργικές διαστάσεις. Η μορφή δεν συντίθεται τώρα, δεν συντάσσεται, αλλά γεννιέται. Είναι το αποτέλεσμα κίνησης όπως η ίδια η ζωή και ο κόσμος στο οποίο αυτή αναπτύσσεται. Η κίνηση αυτή μπορεί να προσομοιωθεί μέσα από τη μηχανική και ψηφιακή διαμεσολάβηση την οποία άμεσα και έμμεσα αποδέχεται ο συγγραφέας σε κάποια από τα νέα του σχέδια. Ωστόσο ο κύριος όγκος της δουλειάς του ακολουθεί την ταχύτητα του χεριού που επιτρέπει δίνοντας χρόνο στο μάτι να δει, στα μυαλό να σκεφτεί και στο χέρι να επιλέξει. Και αυτό μοιάζει να έχει μια ανυπολόγιστη αξία για την οποία τα σύγχρονα εκπαιδευτικά περιβάλλονται φαίνεται να αρχίζουν να ευαισθητοποιούνται.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 π.μ - 16.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας