*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι κήποι του Άδωνη

Η μυθολογία των μυρωδικών στην αρχαία Ελλάδα


Συγγραφή: · Marcel Detienne
Μετάφραση: · Κατερίνα Αλεξοπούλου ·Σπύρος Γ. Γεωργακόπουλος ·Στέφανος Οικονόμου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:335 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-1950-Χ


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική" "Κοινωνική ανθρωπολογία" "Αρχαία Ελλάδα"

Σαγηνευτής γυναικών, γεννημένος από το δέντρο σμύρνας, νέος άντρας με το σπέρμα του πλουσιοπάροχο, ο Άδωνης, από την υπερβολή στην ερωτική δεξιότητα, είναι καταδικασμένος στην ανικανότητα. Από τα θεϊκά μυρωδικά καταλήγει στο μαρούλι, φυτό αντιαφροδισιακό, ψυχρό και υγρό, που αποτελεί τροφή των νεκρών. Οι περίφημοι "κήποι του Άδωνη" δεν συνιστούν μια λατρεία της γονιμότητας της γης? είναι καλλιέργειες δίχως καρπούς, στείρες. Γυναίκες αφιερωμένες στην ερωτική απόλαυση τους μεταφέρουν στις στέγες, όπου η λάμψη του πιο δυνατού καλοκαιρινού ήλιου και η επίδραση του Σείριου, τις μέρες των "κυνικών καυμάτων", κάνουν τα φυτά τους να μεγαλώνουν απότομα μέσα σε λίγες μέρες. Ο ίδιος όμως αυτός, καυτός ήλιος δεν τους επιτρέπει να εξελιχθούν και να δώσουν καρπούς, καίγονται επιτόπου.

"Στην πραγματικότητα" λέει ο J-P. Vernant στην εισαγωγή του "βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στη χώρα του παραμυθιού, αλλά με την παιδική ευχαρίστηση στο άκουσμά του συνδυάζεται τώρα η σοφή ανάγνωση ενός κώδικα, ή, καλύτερα, ποικίλων κωδίκων εγκιβωτισμένων οι μεν στου δε, που μας δίνουν τα κλειδιά ενός ολόκληρου πνευματικού κόσμου, διαφορετικού από το δικό μας, δύσκολου στην πρόσβαση, που ξενίζει ακόμα και σε ορισμένες οικείες εκδηλώσεις του, σαν μέσα από φανταστικές ιστορίες και θαυμαστές διηγήσεις να είχαν οι Έλληνες οργανώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αλφάβητο που χρησιμοποίησαν προκειμένου να συλλαβίσουν τον κόσμο με τρόπο καθαρά δικό τους, και που ο Detienne μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε".

(2007) Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα, Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος

(2007) Οι αρχαίοι Έλληνες και εμείς, Εκδόσεις Πατάκη

(2006) Η ανακάλυψη της μυθολογίας, Σμίλη

(2005) Ποιοί είναι αυτόχθονες;, Μεταίχμιο

(2003) Συγκρίνοντας τα μη συγκρίσιμα, Μεταίχμιο

(2001) Οι κύριοι της αλήθειας στην αρχαϊκή Ελλάδα, Εκδόσεις Πατάκη

(1993) Ο Διόνυσος κάτω από τ' αστέρια, Αλεξάνδρεια

(1993) Μήτις, Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος

(1993) Η καθημερινή ζωή των θεών στην αρχαία Ελλάδα, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(1992) Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και εμείς, Αλεξάνδρεια

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας