*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αρχαία ελληνική πόλις

Από τον Όμηρο ως την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

"The Greek City: From Homer to Alexander" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Σπύρος Κάπαρης
Επιμέλεια: · Oswyn Murray · Simon Price
Έκδοση: Ιανουάριος 2007 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:448 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-1690-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Αρχαία Ελλάδα"

Η αρχαία ελληνική πόλις αποτελεί την πρωιμότερη μορφή σύνθετης κοινωνικής οργάνωσης που εμφανίστηκε στο δυτικό κόσμο. Αποτέλεσε την κυρίαρχη πολιτική δομή στο μεσογειακό χώρο από τον 8ο ως τα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., οπότε και απλώθηκε σε μια τεράστια έκταση μέσω των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτελώντας τη βάση για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου πολιτισμού. Η εμπειρία της πόλεως βρίσκεται στην αφετηρία της δυτικής πολιτικής σκέψης. Το βιβλίο περιέχει δεκατέσσερις μελέτες κορυφαίων ερευνητών από διάφορες χώρες, οι οποίοι προσεγγίζουν το θέμα της πόλεως από ποικίλες οπτικές γωνίες. Η πόλις τοποθετείται στο πλαίσιο της ιστορίας της ανατολικής Μεσογείου και ερευνάται η επίδραση της στην αστικοποίηση της Ιταλίας. Άλλα κεφάλαια ασχολούνται με τη γεωγραφία της πόλεως, τις σχέσεις πόλης-υπαίθρου, τους πολιτικούς και θρησκευτικούς θεσμούς και το διαχωρισμό της ιδιωτικής σφαίρας από τη δημόσια ζωή. Η πρώτη μελέτη επιχειρεί να εντοπίσει τα βασικά χαρακτηριστικά της πόλεως και η τελευταία αναζητά τα αίτια της παρακμής της. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους μελετητές της αρχαίας ιστορίας όσο και στους φοιτητές κοινωνικών επιστημών, καθώς και στο μη ειδικευμένο αναγνώστη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας