*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βιττγκενστάιν

"How to Read Wittgenstein" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Ray Monk
Μετάφραση: ·Δημήτρης Φιλιππουπολίτης
Επιμέλεια: ·Κωστής Μ. Κωβαίος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2007 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:164 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-2312-4


Θέμα: "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική" "Wittgenstein, Ludwig, 1889-1951" "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

"Νομίζω πως συνόψισα κάποτε τη στάση μου απέναντι στη φιλοσοφία όταν είπα "Η φιλοσοφία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να γράφετε σαν να επρόκειτο για ποιητική σύνθεση". Λούντβιχ Βιττγκενσάιν

Αν ο Βιττγκενστάιν μελέτησε τα ίδια ζητήματα που απασχολούσαν και τους άλλους αναλυτικούς φιλοσόφους -τη φύση της λογικής, τα όρια της γλώσσας, την ανάλυση της σημασίας- τα κείμενα του χαρακτηρίζονται από μια ιδιότυπη ποιητικότητα που δε συναντάται σε άλλους. Η υφολογική αυτή ιδιαιτερότητα επιτείνει τα ερωτήματα σχετικά με το πώς πρέπει να προσεγγίσουμε τα έργο του.

Στη ρίζα της σκέψης του Βιττγκενστάιν, όπως υποστηρίζει ο Ray Monk, βρίσκονται η επιδίωξη του να αντισταθεί στον επιστημονικό της σύγχρονης εποχής και η πρόθεση του να επιμείνει στην εγκυρότητα και στην αυτονομία μη επιστημονικών τρόπων κατανόησης. Το είδος της κατανόησης που επιζητούμε στη φιλοσοφία, σύμφωνα με το Βιττγκενστάιν, συγγενεύει με εκείνο που επιζητούμε όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε έναν άνθρωπο, ένα έργο μουσικής ή ακόμα και ένα ποίημα.

Στο βιβλίο περιέχονται αποσπάσματα από το "Tractatus Logico-Philosophicus" και από άλλα κείμενα του Βιττγκενσάιν, που εκδόθηκε μετά το θάνατό του, όπως οι "Φιλοσοφικές έρευνες", το "Μπλε και το καφέ βιβλίο" και τα "Τελευταία γραπτά περί της φιλοσοφίας της ψυχολογίας".

"Ο βιογράφος του Βιττγκενσάιν μας παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή εισαγωγή στο έργο του μεγάλου φιλοσόφου, που πίστευε πως "η φιλοσοφία θα 'πρεπε να γράφεται σαν ποιητική σύνθεση"".

(2004) Ράσελ, Ενάλιος

(1998) Λούντβιχ Βιτγκενστάιν, Scripta

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας