*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νόμος, ελευθερία και ψυχιατρική

Μια έρευνα του ρόλου των ψυχιατρικών πρακτικών στην κοινωνία


Συγγραφή: · Thomas S. Szasz
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Αρχιπέλαγος"
Σελ.:432 (24χ17), 1, ISBN: 960-7911-16-4


Θέμα: "Ψυχιατρική " "Ψυχικές ασθένειες"

"Ο Δρ. Thomas Szasz αποδεικνύει με ποιο τρόπο η ιατρική που εφαρμόζεται στα ψυχιατρικά ιδρύματα αποτελεί μορφή τιμωρίας. (...) Ανακηρύσσει την "Ψυχιατρική" σε μια νέα μορφή κοινωνικής παρέμβασης, "θανάσιμα" επικίνδυνης όταν χρησιμοποιεί τον καταναγκασμό. (...) Αυτό το τολμηρό και εικονοκλαστικό έργο αναλύει τα περισσότερα λάθη που διαπράττονται στο όνομα της ψυχικής αρρώστιας και προτείνει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις."

Edward de Granzia, New York Times Book Review

"Ο Δρ. Szasz επιτελεί μια πραγματική συνεισφορά αφυπνίζοντάς μας για τις παραβιάσεις -τις υπάρχουσες και τις δυνητικές- των ανθρώπινων δικαιωμάτων που υποκρύπτονται σε πεφωτισμένα προγράμματα και διαδικασίες που αφορούν την ψυχική υγεία. Με την παράθεση παραδειγμάτων, τονίζει τα μειονεκτήματα των διαδικασιών εγκλεισμού στα ψυχιατρικά ιδρύματα, την ανεπαρκή προστασία που έχουν οι νοσηλευόμενοι σε αυτά και τους κίνδυνους που αναδύονται όταν οι δικαστές και οι ένορκοι εξαρτώνται σε υπερβολικό βαθμό από τη γνώμη του ειδήμονα ψυχίατρου".

Arthur J Goldberg, τ. Πάρεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Περιοδικό του Αμερικανικού
Δικηγορικού Συλλόγου

(2007) Αφορισμοί, Εκδοτική Θεσσαλονίκης

(2006) Αιρετικά, Εναλλακτικές Εκδόσεις

(2006) Η βιομηχανία της τρέλας, Εκδοτική Θεσσαλονίκης

(1991) Η βιομηχανία της τρέλας, Εκδοτική Θεσσαλονίκης

() Δύο δοκίμια για τη ψυχιατρική καταπίεση, Ελεύθερος Τύπος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας