*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Νέος των Αθηνών

Ο έρως, ο χρόνος, ο θάνατος


Συγγραφή: · Φώντας Λάδης
Εικονογράφιση: ·Ξανθίππη Μίχα - Μπανιά
Φωτογραφία: ·Ξανθίππη Μίχα - Μπανιά
Επιμέλεια: ·Ξανθίππη Μίχα - Μπανιά
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Πύλη"
Σελ.:110 (27χ18), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7041-18-6


Θέμα: "Νεοελληνικά θεατρικά έργα"

Μια νεαρή γαλλίδα ερωτεύεται το άγαλμα ενός νέου, που ανακαλύπτεται κατά τις ανασκαφές του μετρό της Αθήνας, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2004. Το άγαλμα ζωντανεύει. Μπορεί, λοιπόν, η αγάπη να πετύχει το ακατόρθωτο; Και πώς μπορεί να γεφυρωθεί η απόσταση δύο κόσμων που απέχουν μεταξύ τους 2.500 χρόνια;
Αυτό είναι το βασικό θέμα και τα ερωτήματα που ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του νέου έργου του Φώντα Λάδη που ονομάζεται "Ο Νέος των Αθηνών" και στο οποίο η αρχαιολογία -με όλη τη συναφή θεματολογία- εισβάλλει ορμητικά άλλη μια φορά στο λογοτεχνικό χώρο.
Αν και το έργο διαπραγματεύεται διαχρονικά θέματα, όπως ο έρωτας, ο χρόνος και ο θάνατος, με εκτεταμένες αναφορές στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι σύγχρονο στην πλοκή και τη δράση του, η οποία, με παράλληλες αναφορές σε θέματα όπως η αρχαιοκαπηλία κ.ά., ξετυλίγεται στην Αθήνα - στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Στάδιο του Αρδηττού και την Ακρόπολη αλλά και στο Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο.
Βασικοί πρωταγωνιστές του έργου είναι ο Απολλόδωρος, πολεμιστής από τη φυλή του Κέκροπα από τον αθηναϊκό δήμο της Αιξωνής και η Ζακλίν Ντυμπώ. Δίπλα στους δύο κινούνται, με ενεργό ρόλο, Έλληνες αρχαιολόγοι, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Υπουργός Πολιτισμού, ξένες προσωπικότητες, αλλά και Έλληνες και ξένοι αστυνομικοί -ανάμεσά τους και ένας ντέτεκτιβ- που παρεμβαίνουν καθώς το άγαλμα του Νέου των Αθηνών εξαφανίζεται, καθ' οδόν προς το εξωτερικό, όπου μεταφέρεται, για να εκτεθεί, μαζί με άλλα ευρήματα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.
Ποια είναι η κατάληξη; Καλύτερα είναι ο αναγνώστης να μην ξέρει την περαιτέρω εξέλιξη της ιστορίας, για να βρει μέσα στο ίδιο το έργο την τελική απάντηση -αν υπάρχει- στα θεμελιώδη ερωτήματα που σταδιακά προβάλλουν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας