*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φιλαναγνωσία και σχολείο

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Αντωνία Αλεξίου · Αγγελική Βαρελλά · Πόλυ Βασιλάκη · Χριστόφορος Βερναρδάκης · Θόδωρος Α. Γραμματάς · Άλκη Ζέη · Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος ·Λουίζα Κακίση - Παναγοπούλου · Τζίνα Καλογήρου · Μαριάνθη Καπλάνογλου ·Κλεονίκη Καραμβακάλη · Άντα Κατσίκη - Γκίβαλου · Μάνος Κοντολέων · Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης ·Χριστίνα Ντιντίκου ·Κωνσταντία Παπαγιαννακοπούλου · Χριστίνα Παπαδοπούλου · Βίκυ Πάτσιου ·Μαρία Πελαντή · Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου · Δημήτρης Πολίτης · Δημήτρης Β. Προύσαλης ·Αφροδίτη Σακελλαρίδου · Ζωρζ Σαρή · Τασούλα Δ. Τσιλιμένη ·Άβα Χαλκιαδάκη (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Άντα Κατσίκη - Γκίβαλου · Τζίνα Καλογήρου ·Άβα Χαλκιαδάκη
Εισήγηση: · Γιάννης Σ. Παπαδάτος
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:246 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-2662-Χ


Θέμα: "Ανάγνωση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Λογοτεχνία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)" "Ανάγνωση (Εκπαίδευση)"

Οι μελέτες του συλλογικού αυτού τόμου ανιχνεύουν με ποικίλους τρόπους την έννοια της φιλαναγνωσίας και αναφέρονται στην πολύπλευρη αξιοποίηση του λογοτεχνικού βιβλίου στο σχολείο. Οι συνεργάτες του τόμου, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί και γνωστοί συγγραφείς λογοτεχνίας για παιδιά και νέους, παρουσιάζουν με τρόπο πολυφωνικό, θεωρητικό αλλά και πρακτικό, ζητήματα που αφορούν τη διαχρονική γοητεία της λογοτεχνίας, τα παιδιά ως αναγνώστες, τη συμβολή του σχολείου και της οικογένειας στην ενεργοποίηση της φιλαναγνωστικής διάθεσης των μαθητών.

Στον τόμο περιλαμβάνονται και έρευνες σχετικές με τη βιβλιοφιλία, καθώς και τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος "Όταν ο Ροβινσώνας Κρούσος συνάντησε το Χάρι Πότερ..." του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα περιεχόμενα του παρόντος τόμου καλύπτουν διδακτικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγράφοντας αποκτημένη σχολική εμπειρία ή προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους διδακτικής προσέγγισης της λογοτεχνίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας