Εξαντλημένο και χωρίς δυνατότητα παραγγελίας στον εκδότη
Τιμή Λεμόνι: 25,36 €
Η κουζίνα της μαμάς μου
Συγγραφή: · Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: ·Djamel Dine Zitout
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2008 από "Φερενίκη"
Σελ.:191 (26χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7952-13-8
Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική"
Η βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου αγαπήθηκε από τις ελληνίδες νοικοκυρές στα πλατώ του "Πρωινού καφέ", όπου μοιράστηκε μαζί τους την καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια, αλλά και τις γνώσεις της για τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης.
Σε αυτό το βιβλίο επιστρέφει στην Κυρτώνη, τη γενέτηρά της, και με τη βοήθεια της μητέρας της μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο γευστικό ταξίδι στις αναμνήσεις της. Από τη μυρωδάτη στραπατσάδα της γιαγιάς Κωνσταντίνας μέχρι τους γαργαλιστικούς λουκουμάδες της μαμάς Κατερίνας και από τον δημιουργικό μουσακά που σερβίρει στο παρισινό εστιατόριο "Evi Evane" που διευθύνει με την αδερφή της, Μαρία, μέχρι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χοιρινό με πορτοκάλι, η Ντίνα Νικολάου μας μυεί στις απλές, καθημερινές απολαύσεις της ελληνικής μαγειρικής και αποδεικνύει εμπράκτως ότι η αγάπη για την κουζίνα και την παράδοση είναι μια αυστηρά οικογενειακή υπόθεση.
(2012) Σπιτικό ψωμί, Η Καθημερινή
(2012) Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή
(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή
(2012) Ψήσιμο στη σχάρα, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για τάρτες και πίτσες, Η Καθημερινή
(2012) Μόνος στην κουζίνα , Μίνωας
(2010) Αλμυρές τάρτες και πίτες, Η Καθημερινή
(2009) Τι τρώμε σήμερα;, Η Καθημερινή
(2005) Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d' Oeuvre, Adverta