*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι μεγάλοι δημιουργοί του λόγου και της τέχνης

Ν. Καζαντζάκης, Κ. Καβάφης, Όμηρος


Συγγραφή: ·Γιώργος Φ. Γαλάνης ·Κλεάνθη Γαλάνη
Επιμέλεια: ·Θεοφάνης Γαλάνης
Έκδοση: Νοέμβριος 2009 από "Mystis Editions"
Σελ.:318 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6655-67-9


Θέμα: "Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική" "Όμηρος - Ιστορία και κριτική" "Καβάφης, Κωνσταντίνος Π. (1863-1933)" "Καζαντζάκης, Νίκος, 1883-1957"

Υπάρχει ο λόγος και η τέχνη στη ζωή μας.

Μεγάλοι Έλληνες του λόγου και της τέχνης με παγκόσμια τιμή, αξία και αναγνώριση είναι ο Ν. Καζαντζάκης, ο Κ. Καβάφης και ο παππούς όλων τους ο Όμηρος.

Τολμήσαμε με δέος και πύρωμα ψυχής, την αγάπη μας και τη συγκίνησή μας γι' αυτούς να κάνουμε βαθιά μελέτη και πλατιά έρευνα του έργου τους.

Προσεγγίσαμε με σεβασμό το έργο τους με μια σύγχρονη λογοτεχνική και ψυχολογική διαδικασία. Λέμε και όσα άλλοι μπορούν να πουν εμπνευσμένοι διανοούμενοι, σοφοί δάσκαλοι μας και είναι γνωστά, όχι μόνο γιατί μας αρέσουν, γιατί είναι όμορφα και μας κάνουν καλό και το όμορφο είναι θεϊκό και αιώνιο και το καλό είναι ανώτερο, αλλά γιατί σήμερα (2009) μέσα στην παγκοσμιοποιημένη διαφθορά και κρίση της οικονομίας, της πολιτικής, της πολιτιστικής υποκουλτούρας, κείμενα σαν αυτά των μεγάλων δημιουργών μας (σκέψεις, ιδέες, αξίες, γεγονότα), έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία κοινωνική, ψυχοπαιδαγωγική για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Δεν είναι μόνο ύλη για το γυμνάσιο, το λύκειο, τα Α.Ε.Ι. αλλά είναι ύλη για τη ζωή , ύλη ζωοδότρα, χρηστική για μια φωτεινή πορεία, για ένα νόημα και περιεχόμενο του αγώνα για το ευ ζην.

Θέτουμε προβληματισμούς για παραπέρα μελέτη και από άλλους παρωθούμε, ενεργοποιούμε τις ανθρώπινες δυνάμεις ώστε ο άνθρωπος να βρει τον εαυτό του και την απάντηση στα προβλήματα της ύπαρξής του, της ζωής του.

Ο διψασμένος στο νου και στην ψυχή να πιει από τη γάργαρη κρυστάλλινη πηγή των έργων των μεγάλων αυτών αθάνατων δημιουργών και αν δεν ξεδιψάσει, τουλάχιστον θα δροσιστεί.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας