*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ανορθόδοξοι πόλεμοι

Μακεδονία, Εμφύλιος, Κύπρος

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Ευάνθης Χατζηβασιλείου · Γιάννης Δ. Στεφανίδης · Keith A. Darden · Βασίλης Κ. Γούναρης · Άγγελος Α. Χοτζίδης · Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης · Περσεφόνη Γ. Καραμπάτη · Vemund Aarbakke · Κωνσταντίνος Κατσάνος · Βλάσης Βλασίδης · Ιωάννης Μάνος · Στάθης Ν. Καλύβας · Στράτος Ν. Δορδανάς · Ιωάννης Ο. Ιατρίδης · Τασούλα Βερβενιώτη · Νίκος Α. Μαραντζίδης · Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου · Βασιλική Π. Καραγιάννη · Πέτρος Παπαπολυβίου · Daniel Branch · Diana Markides · Σωτήρης Ριζάς · Γιώργος Καζαμίας
Επιμέλεια: · Βασίλης Κ. Γούναρης · Στάθης Ν. Καλύβας · Γιάννης Δ. Στεφανίδης
Υπεύθυνος Σειράς: · Ευάνθης Χατζηβασιλείου
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:469 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-3373-1


Θέμα: "Ελλάς - Σχέσεις - Βαλκανική χερσόνησος" "Ελλάς - Ιστορία, Νεώτερη" "Ελλάς - Σχέσεις - Τουρκία"

Μια ματιά στην ελληνική ιστορία αρκεί για να αναδείξει τη συχνότητα των ανορθόδοξων πολέμων και τον κομβικό τους ρόλο για την εξέλιξη της χώρας. Αν περιοριστούμε στον 20ό αιώνα, ξεχωρίζουν το αντάρτικο στη Μακεδονία των αρχών του αιώνα, η Αντίσταση και οι εμφύλιες συγκρούσεις της δεκαετίας του 1940, καθώς και ο απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων την επόμενη δεκαετία.

Αν και για τους τρεις αυτούς πόλεμους έχει χυθεί πολύ μελάνι, είναι αλήθεια πως γνωρίζουμε περισσότερα για τη διεθνή τους διάσταση ή την υψηλή πολιτική τους απ' ό,τι για την εσωτερική τους δυναμική, την κοινωνιολογική τους διάσταση ή τη στρατιωτική τους λογική. Είναι σαφές πως αναφερόμαστε σε διαφορετικά γεγονότα, τα οποία εκτυλίσσονται μέσα σε ένα τελείως διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο. Ωστόσο, οι σημαντικές επιμέρους διαφοροποιήσεις τους δεν αναιρούν τη χρησιμότητα της συγκριτικής προσέγγισης των τριών αυτών πολέμων, κάτι που δεν είχε επιχειρηθεί ως τώρα. Τα άρθρα που συγκεντρώθηκαν στον τόμο αυτό θέτουν πολλά σύνθετα ερωτήματα, που σχετίζονται με (1) την επιλογή του ανορθόδοξου πολέμου και την ερμηνεία της συχνότητάς του, (2) την εμφύλια διάσταση που τον συνοδεύει, (3) τη δυναμική της βίας που αναπτύσσεται στο πλαίσιό του, (4) τις συλλογικές ταυτότητες που τον τροφοδοτούν αλλά και προκύπτουν από αυτόν, (5) τις συνέπειες και επιπτώσεις του και (6) το συμβολικό κεφάλαιο που παράγει.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας