*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κίνα και Ιαπωνία


Μετάφραση: ·Luciana Moise ·Αντώνης Πανταζής
Επιμέλεια: ·Stefano Vecchia
Έκδοση: Οκτώβριος 2010 από "Ελευθερουδάκης"
Σελ.:256 (24χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-200-147-Χ


Θέμα: "Κίνα" "Τέχνη - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά " "Τέχνη, Ιαπωνική"

H Άπω Ανατολή αποτελεί μια σχετικά ομοιογενή περιοχή της Ασίας όσον αφορά την ιστορία της τέχνης που αναπτύχθηκε εκεί, μιας τέχνης πλούσιας και με μοναδικές πτυχές. Αναμφίβολα η απέραντη Κίνα ήταν αυτή που επηρέασε την περιοχή -χάρη στις πανάρχαιες ρίζες της και στην εξαιρετική φύση της τέχνης της- και που άφησε τη σφραγίδα της πολιτιστικής της επιρροής αλλά και συχνά της πολιτικής κυριαρχίας της. Κατά τον ίδιο τρόπο η Ιαπωνία και η Κορέα αφομοίωσαν αυτές τις επιρροές και τις τροποποίησαν εν μέρει σε σχέση με τις δικές τους παραδόσεις.

Κάθε χώρα έχει τη δική της ιδιαίτερη και αδιαμφισβήτητη συμβολή στον κόσμο της τέχνης: Η Κίνα, με την πολύπλευρη παραγωγή της, η οποία σήμερα κατέχει εξέχουσα θέση σε συλλογές μουσείων και σε αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο, η Ιαπωνία, με μια σαφή επίδραση στην αισθητική και στις εικαστικές και γραφικές τέχνες στη Δύση, που ξεκίνησε από τα μέσα του 19ου αιώνα, και η Κορέα με την παράδοσή της στην αρχαία κεραμική και την καλλιγραφία. Οι βουδιστικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές παραδόσεις, που εισήχθησαν αρχικά στην Κίνα στις αρχές της χριστιανικής περιόδου και στη συνέχεια διαδόθηκαν στις γύρω περιοχές, επεκτάθηκαν στις τέχνες και τη χειροτεχνία και αναμείχθηκαν με τις εγχώριες θρησκευτικές πρακτικές: ο Ταοϊσμός και η προγονική λατρεία στην Κίνα, ο Σιντοϊσμός στην Ιαπωνία και ο Σαμανισμός στην Κορέα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας