*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στατιστικές μέθοδοι στις κοινωνικές επιστήμες

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Αθανάσιος Κατσής · Γεώργιος Δ. Σιδερίδης · Αναστάσιος Εμβαλωτής
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Τόπος"
Σελ.:485 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6863-80-8


Θέμα: "Στατιστική" "Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία"

Η Στατιστική είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ποσοτικής ανάλυσης στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της αγωγής. Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις κυριότερες τεχνικές της στατιστικής ανάλυσης στα συγκεκριμένα πεδία. Απευθύνεται σε όσους ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το χώρο της στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων, αλλά και στους πιο έμπειρους ερευνητές (π.χ. μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές), οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για εξελιγμένες μεθοδολογίες στο χώρο της εφαρμοσμένης Στατιστικής.

Το βιβλίο μπορεί να "χωρισθεί" σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τα Κεφάλαια 1-9 και καλύπτει τις πιο γνωστές στατιστικές προσεγγίσεις στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Στο μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων δεν απαιτείται ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο και η ύλη είναι ανάλογη ενός προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή είναι επαρκής για μια αρχική προσέγγιση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος (Κεφάλαια 10-14) παρουσιάζονται οι πιο σύγχρονες στατιστικές τεχνικές. Εδώ είναι απαραίτητη η καλή γνώση των προηγούμενων κεφαλαίων, ενώ υπάρχει πιο συχνή αναφορά στις μαθηματικές ιδιότητες των στατιστικών τεχνικών. Τα κεφάλαια αυτά είναι πιο χρήσιμα για ερευνητές, κυρίως σε διδακτορικό επίπεδο, με καλό μαθηματικό επίπεδο, ενώ γίνεται χρήση και άλλων στατιστικών λογισμικών. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν παραρτήματα με αναφορές και σε ηλεκτρονικές σελίδες, για καλύτερη επεξήγηση ορισμένων σημείων του κειμένου, και μια εκτενής βιβλιογραφία για πληρέστερη μελέτη.

Το κυρίαρχο πνεύμα του βιβλίου είναι η παρουσίαση των διαφόρων στατιστικών τεχνικών χωρίς τη χρήση "δύσκολων" μαθηματικών εννοιών, οι οποίες πολλές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά για το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Για το λόγο αυτόν, οι συγγραφείς επικεντρώθηκαν στη "χρηστική" διάσταση της Στατιστικής με εφαρμογές κυρίως (αλλά όχι μόνο) μέσω του λογισμικού Statistical Package for the Social Sciences (SPSS). Για τον μυημένο στα μαθηματικά, ωστόσο, αναγνώστη υπάρχουν αρκετές αναφορές στη μαθηματική μεθοδολογία, οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητες για την πρακτική κατανόηση των στατιστικών τεχνικών από όσους δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας