*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φίλιππος Β΄ ο Μακεδών

"Philip II of Macedonia" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Ian Worthington
Μετάφραση: ·Δέσποινα Ρισσάκη
Έκδοση: Ιούνιος 2011 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:449 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-3739-7


Θέμα: "Φίλιππος ο Μακεδών (359-336 π.χ.)" "Μακεδονία - Ιστορία, Αρχαία"

Ο Φίλιππος Β' ήταν άραγε ένας ιμπεριαλιστής που ήθελε να στερήσει την ελευθερία από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως τον κατηγορούσε ο Δημοσθένης, ένας καιροσκόπος που εκμεταλλεύτηκε κυνικά τις περιστάσεις και την τύχη για να πετύχει τους σκοπούς του; Ή μήπως ήταν ένας βασιλιάς που επιδίωκε απλώς να ενώσει τη Μακεδονία, η οποία οδηγούνταν σταθερά προς τη διάλυση εξαιτίας του εμφύλιου σπαραγμού και των επιδρομών των ξένων, να αλλάξει την οικονομία της και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας για τον λαό της; Φιλοδοξούσε να γίνει απόλυτος μονάρχης και να θεοποιηθεί στο τέλος της ζωής του; Αν ναι, σε ποιο βαθμό επηρέασε σε αυτό τον Αλέξανδρο, που η αξίωση του να λατρεύεται ως θεός υπαγόρευε τις πράξεις και τις πολιτικές του;

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα και επανεξετάζο-ντας όλες τις γραπτές μαρτυρίες, ο Ian Worthington ανασυνθέτει με λεπτομέρειες τον βίο του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φωτίζοντας τα επιτεύγματα του στον πολιτικό, τον οικονομικό, τον στρατιωτικό και τον πολιτισμικό τομέα. Στο βιβλίο περιγράφεται το πώς ο Φίλιππος πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει, και ακόμα περισσότερους, συνδυάζοντας τη διπλωματία (μέρος της οποίας ήταν η πολυγαμία και η δωροδοκία) και τη στρατιωτική ισχύ με μια απαράμιλλη ικανότητα να στρέφει τους εχθρούς του τον έναν εναντίον του άλλου. 0 συγγραφέας επίσης εξετάζει τις επιρροές που δέχτηκε ο Φίλιππος, τα κίνητρα και τους στόχους του, αλλά και την πολύπλοκη σχέση του με τον Αλέξανδρο.

"Ο Ian Worthington έχει μελετήσει όσο λίγοι τη σταδιοδρομία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την παρακμή των ελληνικών πόλεων-κρατών. Τώρα αξιοποιεί την εμπειρία και τις γνώσεις του για να φωτίσει το πρόσωπο του Φιλίππου, του αρχιτέκτονα αυτής της ιστορικής εξέλιξης, και το αποτέλεσμα της εργασίας του είναι ακριβώς όπως το περιμέναμε: εμπεριστατωμένη έρευνα, ανεξάρτητη σκέψη, ένα βιβλίο που θα συναρπάσει το ευρύ κοινό και θα αποτελέσει πολύτιμη συμβολή στην επιστήμη".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας