*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα νέα Βαλκάνια

Η γεωπολιτική της διεθνούς ασφάλειας και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

"The New Balkans: Disintegration and Reconstruction: East European Monographs" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Γεώργιος Α. Κουρβετάρης ·Ανδρέας Γ. Κουρβετάρης ·Βίκτωρ Ν. Ρουδομέτωφ ·Δημήτριος Ανδρέας Φλούδας · Χαράλαμπος Παπασωτηρίου · Κλεομένης Σ. Κουτσούκης ·Δημήτριος Κουκουρδίνος ·Edward A. Tiryakian ·Ελευθέριος Ν. Μπότσας ·Bob Donnorummo ·Τίνα Μαυρίκου - Αδάμου · Άννα Τριανταφυλλίδου ·Βίκτωρ Παπακοσμάς · Κώστας Α. Λάβδας · Στέφανος Κωνσταντινίδης ·Αλέξανδρος Κ. Κύρου · Πέτρος Π. Σιούσιουρας · Ειρήνη Χειλά · Μαριλένα Κοππά · Θεοφάνης Μαλκίδης · Σπυρίδων Σφέτας · Μιράντα Παξιμαδοπούλου - Σταυρινού · Μιλτιάδης Κήπας (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Ιωάννης Α. Παπαδήμος
Επιμέλεια: ·Γεώργιος Α. Κουρβετάρης ·Βίκτωρ Ν. Ρουδομέτωφ · Κλεομένης Σ. Κουτσούκης ·Ανδρέας Γ. Κουρβετάρης · Πέτρος Π. Σιούσιουρας
Έκδοση: 2009 από "Ηρόδοτος"
Σελ.:797 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8256-53-4


Θέμα: "Γεωπολιτική" "Εθνικισμός" "Πολιτική - Βαλκανική χερσόνησος"

Ο 20ός αιώνας αποδείχθηκε γεωπολιτικά ως μια χρονική περίοδος με καταλυτικές ανακατατάξεις για τα Βαλκάνια. Από την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την περίοδο που οι βαλκανικοί λαοί δημιούργησαν τα νέα εθνικά κράτη και μέχρι την εμπλοκή σε δύο παγκόσμιους πολέμους, το διαχωρισμό σε διαφορετικές ζώνες επιρροής και την κατάρρευση των ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι χώρες της περιοχής με ελάχιστες εξαιρέσεις εισήλθαν σε μια νέα ιστορική περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον τους. Μετά από μια περίοδο εντάσεων και εθνοτικών συρράξεων (1989-2001), ο κύκλος της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής αστάθειας φαίνεται ότι οδεύει στην ολοκλήρωσή του. Ο επαναπροσδιορισμός των γεωπολιτικών προτεραιοτήτων και η προσέγγιση των διεθνών οργανισμών από τις χώρες της περιοχής οδήγησε σε μια στρατηγική της μετάβασης (transition) που λόγω και ιστορίας και θέσης ήταν αναμενόμενο ότι θα οδηγούσε νομοτελειακά στην επανένταξη τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η υπεραξία, που θα παραχθεί από αυτή την εταιρική συνεργασία, θα αποβεί σε κοινό όφελος μέσα στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον του 21ου αιώνα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας