*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 10,95 €
Νόστιμον νηστίσιμον
Η αρχαιότερη μεσογειακή δίαιτα: Υγιεινή, σύγχρονη, οικονομική
Συγγραφή: · Αλέξανδρος Γιώτης
Έκδοση: Μάρτιος 2015 από "Μοτίβο"
Σελ.:160 (19χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-6610-24-0
Θέμα: "Μαγειρική"
"Το βιβλιαράκι αυτό γεννήθηκε από τη σκέψη πως η νηστεία είναι πιο προσιτή όταν τα εδέσματα είναι εύκολα, γρήγορα και νόστιμα. Νόστος, νόστιμον, νηστίσιμον..."
Αλέξανδρος Γιώτης
Διατροφή νηστίσιμη, όχι διαστροφή! Ισορροπία και μέτρον άριστον. Το νηστίσιμο φαγητό, η διατροφή των περιόδων νηστείας της, παρουσιάζει μαγειρικά και γαστροτεχνικά πολλαπλό ενδιαφέρον, τόσο χάρη στην ιστορία που κουβαλά και στα μαθήματα αγάπης προς τη φύση που δίδει όσο και για έναν άλλο, σοβαρότατο για τους μαγείρους, λόγο: την εποχικότητα, την πειθαρχεία και τη μέθοδο.
Όσοι δεν γνωρίζουν τους κανόνες της χορτοφαγικής ή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής θα εκπλαγούν από τις δυνατότητες που μας δίνουν τα όσπρια, τα λαχανικά, τα χόρτα, τα δημητριακά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα αρωματικά. Αν αναζητήσουμε και τις θεραπευτικές ή βοηθητικές τους ιδιότητες, τότε η έκπληξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
(2012) Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή
(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή
(2010) Συνταγές απ' όλο τον κόσμο, Η Καθημερινή
(2009) Νόστιμον και υγιεινόν, Η Καθημερινή
(2009) Ελιά & ρύζι, Μοτίβο
(2008) Γλωσσάριο μαγειρικής, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2007) Überlieferte Griechische Küche, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2007) La Tradición de la cocina Griega, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2006) Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2005) Ελληνική μαγειρική παράδοση, Le Monde / Les Livres du Tourisme