*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στη διδακτική θετικών επιστημών


Συγγραφή: · Ζαχαρούλα Γ. Σμυρναίου
Έκδοση: 2010 από "Ηρόδοτος"
Σελ.:300 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-485-011-3


Θέμα: "Φυσικές και θετικές επιστήμες" "Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία" "Εκπαιδευτική τεχνολογία"

Η διδακτική των θετικών επιστημών είναι ένας σύγχρονος κλάδος, που εμπλουτίζεται από τις σύγχρονες θεωρίες της γνωστικής ψυχολογίας και είναι ανοικτός στους νέους επιστήμονες, που καλούνται να ακολουθήσουν την κατεύθυνση αυτή.

Το βιβλίο αυτό, καρπός μακροχρόνιων ερευνών, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη μελέτη δυο βασικών συλλογισμών. Ο πρώτος αφορά τη διδακτική και τη διδασκαλία των θετικών επιστημών. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι νέες τάσεις στην διδακτική των θετικών επιστημών. Ειδικότερα η οικοδόμηση μοντέλων που βρίσκεται στο επίκεντρο των επιστημονικών πρακτικών. Μας ενδιαφέρει αρχικά η διδασκαλία των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Ο δεύτερος αφορά τα εκπαιδευτικά λογισμικά. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά λογισμικά που προορίζονται για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και μελετάται η συμβολή τους, για την κατάρτιση των μαθητών, με τη μοντελοποίηση.

Μελετούμε τα εκπαιδευτικά λογισμικά και τις συμβολικές αναπαραστάσεις των μαθητών. Τέλος, συγκρίνονται τα αποτελέσματα που παρατηρούνται κατά την διάρκεια των αξιολογήσεων και βγάζουμε συμπεράσματα για τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών λογισμικών στην κατάρτιση της οικοδόμησης μοντέλων στον τομέα των φυσικών επιστημών. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται μελέτες και έρευνες για τη διδασκαλία των θετικών επιστημών και για την αξιολόγηση των μαθητών που διδάσκονται θετικές επιστήμες.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και Τεχνολογίας αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Φυσικούς, Χημικούς, Μαθηματικούς) που χρησιμοποιούν την Πληροφορική. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές και φοιτήτριες τμημάτων Πληροφορικής, Τεχνολογίας, Παιδαγωγικών τμημάτων, Φυσικούς, Χημικούς καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις ψυχολογίας και παιδαγωγικής για τις εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας