*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο δρόμος προς την αρχιτεκτονική αλήθεια

Αυτοβιογραφικό κεφάλαιο αρχιτεκτονικής


Συγγραφή: · Αντώνης Κ. Αντωνιάδης
Έκδοση: Φεβρουάριος 2013 από "Ελεύθερος Τύπος"
Σελ.:382 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αρχιτεκτονική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Αρχιτέκτονες, Έλληνες"

Συναπαντήματα με τους "μεγάλους" και συνεισφορά του συγγραφέα στο διάλογο της Αρχιτεκτονικής στο τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα και στην πρώτη δεκαετία του 21ου. Από το μακρινό Τέξας και την Ύδρα, μέσα από την διδασκαλία των Αρχιτεκτονικών συνθέσεων, την εξάσκηση του αρχιτεκτονικού επαγγέλματος, ταξείδια Ανατολή, Δύση, Βορρά, Νότο, με παραδείγματα από τη δουλειά του και των σπουδαστών του, με πρωτογενή τεκμήρια και φωτογραφίες, ένας "παρασκηνιακός" απολογισμός μέσα από θραύσματα σκέψεις και ιδέες. Ένα ντοκουμέντο απ' την πορεία στην αναζήτηση της "Αλήθειας", τον αγώνα ενάντια στην παγκόσμια κρίση, την απώλεια της ανθρώπινης κλίμακας και τα προβλήματα του περιβάλλοντος και της Δημοκρατίας. Ο προσωπικός απολογισμός της πορείας στο "γενέθλιο τόπο", το δράμα μέσα απ' το ταξικό και ο κοινωνικός ρόλος του αρχιτέκτονα.

(2014) Art space (δεύτερος τόμος), Ελεύθερος Τύπος

(2014) Art space (πρώτος τόμος), Ελεύθερος Τύπος

(2013) Έλληνες αρχιτέκτονες της διασποράς, Ελεύθερος Τύπος

(2003) Λαμπηδών: Αφιέρωμα στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ

(2000) Διαλέξεις και ελληνική αρχιτεκτονική, Στάχυ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας