*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το αποτύπωμα του Eisenman


Συγγραφή: · Παναγιώτης Πάγκαλος · Βασιλική Πετρίδου
Μετάφραση: ·Γιάννης Παπαδούρης
Έκδοση: Ιούλιος 2013 από "Futura"
Σελ.:201 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9489-33-8


Θέμα: "Αρχιτεκτονική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο Peter Eisenman είναι διεθνώς αναγνωρισμένος αμερικανός αρχιτέκτονας και παιδαγωγός, διευθυντής του γραφείου Eisenman Architects, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale. Από το 1967 έως το 1982 διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικών Μελετών στη Νέα Υόρκη, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος.

Τα έργα του Eisenman ισοδυναμούν με κείμενα των οποίων το περιεχόμενο αφορά στην κατασκευή της τυχαιότητας. Πώς είναι δυνατόν διαμέσου του κειμένου, δηλαδή της γλώσσας, αυτής της υπέρτατης τεχνολογίας, αυτού του κατεξοχήν ορθολογικού εργαλείου, να γίνεται αναφορά σε μη ορθολογικές έννοιες; Συνιστά, πράγματι, η ανορθολογική μορφολογία -στη γλώσσα ή στην αρχιτεκτονική- μια απόδειξη ανορθολογισμού; Θα ήταν δυνατόν να παραχθεί η ασάφεια δίχως να αντληθεί από τον γλωσσικό ορισμό της; Πώς θα μπορούσε η ίδια η μορφή, μη αναπαραστατικά, να είναι ταυτόχρονα και το νόημα της;

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει την πρώτη δημοσίευση στην ελληνική γλώσσα βασικών κειμένων του πολυσυζητημένου αρχιτέκτονα Peter Eisenman . Συγκεκριμένα, «Το τέλος του κλασικότροπου: το τέλος της αρχής, το τέλος του τέλους» που δημοσιεύτηκε το 1984, τα κείμενα της ενότητας «Houses (1967-1983)» και τα κείμενα που συνόδευαν τον κατάλογο της έκθεσης «Palladio Virtuel» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Yale το 2012. Τα τρία κείμενα των Π. Πάγκαλου και Β. Πετρίδου προσεγγίζουν τις θέσεις και το έργο του Peter Eisenman μέσω τριών θεωρητικών συνδέσεων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας