*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτική ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου

"Histoire politique du monde grec antique" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Marie - Françoise Baslez
Μετάφραση: ·Μαίρη Στεφάνου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2013 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:367 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-4933-6


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς"

Στο χρηστικό αυτό εγχειρίδιο παρουσιάζεται µε τρόπο εύληπτο και συστηµατικό η πολιτική ιστορία ολόκληρου του ελληνικού κόσµου, από την εποχή που πρωτοεµφανίστηκαν µορφές κράτους έως την ενσωµάτωση των ελληνικών κοινοτήτων στη ρωµαϊκή εξουσία. Με τη χρήση πινάκων, χαρτών και αρχαίων πηγών ο αναγνώστης µπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη των πολιτευµάτων, την ιστορία των σχέσεων µεταξύ των κρατών, τη διαδοχή ηγεµόνων, αλλά και τις δυναµικές µεταβολές σε επίπεδο πολιτικό, θρησκευτικό, ακόµη και δηµογραφικό ή οικονοµικό.

Η πολιτική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας αποτελεί ένα πεδίο µελέτης µε πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς ο αρχαίος ελληνικός κόσµος ήταν διαιρεµένος σε πολλαπλά κράτη, διαφορετικής µορφής και φύσης. Εκτός από το γνωστό µοντέλο της πόλης-κράτους της κλασικής εποχής, η συγγραφέας εξετάζει και άλλους τύπους κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, όπως π.χ. τις κοινότητες που ήταν οργανωµένες γύρω από ένα παλάτι, καθώς και τον ρόλο που έπαιζε η ένταξη σε "έθνη".

Η µελέτη των πολιτικών θεσµών και των διοικητικών δοµών της περιόδου αυτής επιτρέπει την κατανόηση των ιστορικών εξελίξεων και φωτίζει την πολιτική ιστορία του σύγχρονου δυτικού κόσµου, ο οποίος υιοθέτησε πληθώρα αρχαιοελληνικών εννοιών και πρακτικών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας