*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Άγγελος Εσμεράλντα

Εννιά ιστορίες


Συγγραφή: · Don DeLillo
Μετάφραση: · Ελένη Γιαννακάκη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2014 από "Βιβλιοπωλείον της Εστίας"
Σελ.:288 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789600516203


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές"

Το αξιοσημείωτο με τον Νόρμαν Μπλοχ, τον συγκάτοικό μου στον κοιτώνα, δεν ήταν τα έργα τέχνης που άλλοτε κρέμονταν στους τοίχους του. Εκείνο που μ’ εντυπωσίασε είναι το έγκλημα που είχε διαπράξει. Αυτό από μόνο του ήταν ένα είδος τέχνης, εννοιολογικής φύσεως, ακραίας διαβάθμισης, μια πράξη τόσο ανέμελη και εν τούτοις τόσο κοινωνικά προκλητική, που ο Νόρμαν, ήδη έναν χρόνο τώρα εδώ, θα περνούσε έξι ακόμη χρόνια στη φυλακή, στην κουκέτα, στην κλινική, στις ουρές για φαγητό, στον εκκωφαντικό θόρυβο που κάνουν οι στεγνωτήρες χεριών στις τουαλέτες.

Ο Νόρμαν δεν πλήρωνε φόρους. Δεν καταχωρούσε τριμηνιαίες δηλώσεις ή ετήσιους απολογισμούς και δεν ζητούσε παράταση. Δεν προχρονολόγησε έγγραφα, δεν έστησε τραστ ή ιδρύματα, δεν άνοιξε κρυφούς λογαριασμούς ούτε χρησιμοποίησε τους έτοιμους νομικούς μηχανισμούς των υπεράκτιων παραδείσων. Δεν διαδήλωνε για πολιτικά ή θρησκευτικά ζητήματα. Δεν ήταν μηδενιστής, να απορρίπτει τις αξίες και τους θεσμούς. Ήταν απολύτως διαφανής. Απλώς δεν πλήρωνε. Ήταν ένα είδος λήθαργου, είπε, όπως όταν κανείς αποφεύγει να πλύνει τα πιάτα ή να στρώσει το κρεβάτι.

Η πρόσφατη ελληνική, μεταξύ άλλων, οικονομική κρίση και η συνακόλουθη κοινωνική αναταραχή στην Αθήνα αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ φυλακισμένων για οικονομικά εγκλήματα σε αμερικανικό κρατητήριο. Μια νεαρή Αμερικανίδα που ζει στην Αθήνα προσπαθεί να επιβιώσει ψυχολογικά μετά τον φονικό σεισμό του 1981. Δυο καλόγριες που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις συνοικίες των ναρκομανών του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, καταφεύγουν σε διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης του τραύματος που τους προκάλεσε ο βίαιος θάνατος μιας μικρής άστεγης. Τρία από τα εννιά διηγήματα, όλα γραμμένα μεταξύ 1979 και 2011, για τη ζωή και τον θάνατο, για την πραγματικότητα και τη φαντασία, για την ανθρώπινη αλλοτρίωση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και για τα όρια της ηθικής. Θαυμάσια και αντιπροσωπευτικά δείγματα γραφής ολόκληρης της συγγραφικής ζωής του ΝτεΛίλλο.

(2021) Americana, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2020) Η Σιωπή, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2019) Zero K, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2013) Πρόσωπα, Πόλις

(2012) Σημείο Ωμέγα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2012) Κοσμόπολις, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2010) Άνθρωπος σε πτώση, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2007) Destroy Athens: μια αφήγηση, Futura

(2002) Οι χρόνοι του σώματος, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2000) Υπόγειος κόσμος, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1996) Τα ονόματα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1996) Μάο ΙΙ, Χατζηνικολή

(1991) Λευκός θόρυβος, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1991) Ζυγός, Χατζηνικολή

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας