*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ψηφιακή αξιοποίηση ξυλόγλυπτων χειροτεχνημάτων στη διδακτική της τοπικής ιστορίας

Η περίπτωση της ελληνικής Θράκης Πρόταση διδασκαλίας


Συγγραφή: ·Πιπίνη Ε. Ελευθερίου · Ιφιγένεια Βαμβακίδου
Έκδοση: Απρίλιος 2015 από "University Studio Press"
Σελ.:120 (14χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2200-4


Θέμα: "Παιδαγωγική" "Λαογραφία, Ελληνική"

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ιστορίας, τα διάφορα αντικείμενα του υλικού πολιτισμού ή οι εικόνες τους, ως αναπαράσταση/αφήγηση και ως μαρτυρίες, αποτελούν πηγές για τους ιστορικούς στη διαδικασία ανάπλασης της καθημερινότητας των ανθρώπων, γιατί μεταφέρουν, αρκετά ξεκάθαρα και σύντομα, νοήματα και σημασιοδοτήσεις μιας ιστορικής εποχής.
Στην παρούσα μελέτη αξιοποιείται οπτικό υλικό (ξυλόγλυπτα έργα), μέσω της ψηφιακής ιστορίας, με σκοπό την ανάδειξη τρόπων σύνδεσης μιας σύγχρονης ιστοριογραφικής προσέγγισης, μέσα από τη θεματολογία της τοπικής ιστορίας της ελληνικής Θράκης, με εφαρμογές στη διδακτική πράξη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας