*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πέτρος ο πελεκάνος της Μυκόνου


Συγγραφή: · Μαρίνα Πετρή
Έκδοση: Ιούνιος 2016 από "Ελευθερουδάκης"
Σελ.:30 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-200-168-4


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική"

Ο εκδοτικός οίκος Ελευθερουδάκη σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μυκόνιο φως παρουσιάζουν την νέα έκδοση "Πέτρος ο πελεκάνος της Μυκόνου". Ένα παραμύθι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Πελεκάνου της Μυκόνου, γραμμένo και εικονογραφημένo από τη Μαρίνα Πετρή.
Η ιστορία του Πέτρου, του μικρού ροδοπελεκάνου, είναι συνυφασμένη με τα φτωχά μετακατοχικά χρόνια και το μοναδικό παγκόσμια τουριστικό θαύμα της Μυκόνου. Η Μαρίνα Πετρή αποδίδει μαζί με τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Μυκόνου, το πνεύμα του πελεκάνου, που θα μένει αδιάβλητο στα φαινόμενα των καιρών σαν μάθημα ηθικής και επίγνωσης τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους αναγνώστες. Η εικονογράφηση, με απλά μολυβοχρώματα, θα δείξει ότι το απλό δεν είναι απλοϊκό αλλά σημαίνον, όπως ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των άμεσων απονήρευτων και εργατικών Μυκονιατών. Το σύνολο της έκδοσης δροσερό και χαρούμενο, φιλοδοξεί με την παράλληλη Αγγλική του απόδοση να δώσει κάτι ακόμα από τις πνευματικές άγνωστες πτυχές του νησιού σε όλο τον κόσμο.
Ο πιό διάσημος πελεκάνος του κόσμου που έγινε μύθος για μικρούς και μεγάλους δίνεται με την γραφική πένα της Μαρίνας Πετρή .Το βιβλίο αυτό αποτελεί για τον εκδοτικό οίκο Ελευθερουδάκη το πρώτο μιάς νέας σειράς που έχει στόχο την καταγραφή ιστοριών, παραμυθιών και παραδόσεων στην Ελλάδα, πριν αυτά διαγραφούν από τη μνήμη.

(2010) Στο λυκόφως της Άρτεμης, Μυκόνιο Φως

(2009) Παναγία η Κιουρά Ξένη, Μυκόνιο Φως

(2009) Το μοναστήρι του δράκου, Μυκόνιο Φως

(2008) Για ένα κόκκινο δάκρυ, Μυκόνιο Φως

(2008) Μέλισσα μέλισσα, Μυκόνιο Φως

(2008) Η Παναγιά του Θεοτοκόπουλου στη Σύρο, Μυκόνιο Φως

(2005) Παναγιά η Τουρλιανή, Μυκόνιο Φως

(2004) Η εκκλησιά η αγγελοχτισμένη, Μυκόνιο Φως

(2000) Η Αλεοφάισσα, Λαβύρινθος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας