*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κίτρινο κεχριμπάρι


Συγγραφή: · Mehmet Yaşin
Μετάφραση: ·Φραγκώ Καράογλαν
Έκδοση: Φεβρουάριος 2020 από "Αστάρτη"
Σελ.:456 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-263-213-0


Θέμα: "Τουρκική πεζογραφία - Μυθιστόρημα " "Κυπριακή πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Μια κοσµοπολίτισσα µεγαλοαστή από την Αλεξάνδρεια, ένας ψυχαναγκαστικός Ελληνοκύπριος δηµοσιογράφος, ένας ζωντανός-νεκρός Τουρκοκύπριος συγγραφέας, ένας κηπουρός και µια θεά της µνήµης. Όλοι µαζί και ο καθένας απέναντι στον άλλον. Η ιστορία, η µνήµη και η αλήθεια µέσα από µια αφήγηση τόσο προσωπική που γίνεται τελικά συλλογική και ίσως πανανθρώπινη. Τα τετράδια των ηµερολογίων δίνουν το έναυσµα για να γραφεί το µυθιστόρηµα. Το αυτοκινητικό ατύχηµα είναι η αφορµή να ενορχηστρωθεί η πλοκή. "Η ολοστρόγγυλη σαν µαργαρίτα πόλη, που µιλάει πολλές γλώσσες, αλλά πάντοτε µε την ίδια προφορά", η Λευκωσία είναι στο φόντο, αλλά πρωταγωνιστεί. Οι φωτογραφίες δεν διακόπτουν την αφήγηση, είναι απλά εκείνες οι στιγµές της ζωής, που αφήνουν το νόηµά τους να φανεί πολύ καιρό αφότου έχουν παρέλθει. Ο Μεχµέτ Γιασίν, ως ποιητής που είναι, πατάει γερά πάνω στα σύµβολα, αλλά και στα χώµατα της πατρίδας του: ευαίσθητος παρατηρητής και ανεξάρτητο πνεύµα της εποχής του, γράφει ένα ρεαλιστικό µυθιστόρηµα και σχετικοποιεί τις αλήθειες µε το γέλιο - ίσως επειδή στο γέλιο µπορεί να κρύβεται η αλήθεια.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας