*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απόλαυση

Σεξουαλικότητα, οδύνη και ευχαρίστηση

"Jouissance. Sexuality, Suffering and Satisfaction" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Darian Leader
Μετάφραση: ·Χρήστος Ν. Τσαμπρούνης
Επιμέλεια: ·Γιάννης Αντωνόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2022 από "Επέκεινα"
Σελ.:162 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5207-45-8


Θέμα: "Ψυχανάλυση"

Παρόλο που ο όρος «απόλαυση» αποτελεί τρέχουσα αναφορά της σύγχρονης ψυχανάλυσης, ωστόσο πόσα έχει πραγματικά να μας πει; Αν και συνήθως εκλαμβάνεται ως προσδιοριστικό της σύντηξης της σεξουαλικότητας με την οδύνη και την ευχαρίστηση, σήμερα έχει ξεπέσει σε μια καθαρά περιγραφική χρήση, η οποία αποσιωπά περισσότερα ερωτήματα από όσα θέτει. Κι ενώ υποτίθεται ότι εξηγεί τον συγκερασμό ευχαρίστησης και πόνου, εφαρμόζεται σε ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων, αρκετά διαφορετικών μεταξύ τους, τα οποία καλό θα ήταν να διακρίνουμε παρά να συγχέουμε.

Επιστρέφοντας σε ορισμένες από τις πηγές της απόλαυσης, όπως τις βρίσκουμε στο έργο του Freud και όπως τις επεξεργάστηκε ο Lacan, το ανά χείρας βιβλίο ευελπιστεί να προκαλέσει μια γόνιμη αντιπαράθεση όσον αφορά τις σχέσεις της ευχαρίστησης με τον πόνο, τον αυτοερωτισμό, τις συνδέσεις μεταξύ ικανοποίησης και διέγερσης, τα επιτελέσματα της απώθησης, καθώς και τη θέση του σώματος στην ψυχαναλυτική θεωρία. Σκοπός του Leader είναι να προσφέρει ένα ερμηνευτικό συγκείμενο του λακανικού έργου και να ενθαρρύνει τον διάλογο με τις άλλες ψυχαναλυτικές παραδόσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας