*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γιώργος Σαραντάρης, ο μελλούμενος


Συγγραφή: · Ολυμπία Καράγιωργα
Έκδοση: 1995 από "Δίαυλος"
Σελ.:451 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7140-67-2


Θέμα: "Βιογραφίες - Μαρτυρίες"

Πενήντα χρόνια μετά. Η γενιά του βρίσκει σήμερα στο πρόσωπο του Σαραντάρη τον ιδανικότερο και τον πιο αληθινό εκφραστή της. Οι σαράντα επτά συνεντεύξεις του βιβλίου αυτού το αποδεικνύουν - Είναι παρμένες από ονόματα πολύ γνωστά όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Ν.Γ. Πεντζίκης, η Μελισσάνθη, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Άρης Δικταίος, ο Γιάννης Σκαρίμπας, ο Ανδρέας Καραντώνης, ο Κώστας Δεσποτόπουλος, η Ζωή Καρέλλη, ο Τάσος Αθανασιάδης, ο Γιάννης Τσαρούχης, αλλά και άλλα λιγότερο γνωστά, όμως καθόλου λιγότερο σημαντικά, όπως η αδελφή του ποιητή Λέλα Σαραντάρη-Μιχοπούλου, ο λοχίας του στο πόλεμο Μιχάλης Χατζημήτρος, ο τυπογράφος Γιώργος Πολιτάρχης που τον περιμάζεψε στα χρόνια της Αλβανίας, η Γεωργία Σαρηγιάννη η απλή κοπέλα του λαού που όμως ο Σαραντάρης ζητούσε τη γνώμη της για τα βιβλία που της δάνειζε και για τα ποιήματά του γιατί, όπως εκείνη το εξηγεί, ήταν "αληθινή". Είναι και τα απρόσμενα και έξοχα σε έκφραση, νόημα και μήνυμα, άγνωστα ως τώρα χειρόγραφα του ποιητή, προσφορά από φίλους και συγγενείς - δοκίμια ή κομμάτια από δοκίμια, σκέψεις, μεταφράσεις, γράμματα, ποιήματα - που το επιβεβαιώνουν. Έτσι όπως πλαισιώνουν τις φωτογραφίες - κι αυτές σπάνιες και μαγικά σωσμένες από το χρόνο - διάσπαρτες ανάμεσα στα κείμενα του βιβλίου, της πρώτης νιότης αυτών που τον γνώρισαν.

(2012) Στο φως το χρυσαφί, Σοκόλη - Κουλεδάκη

(2010) Είκοσι ποιήματα, Σοκόλη - Κουλεδάκη

(2009) Χειμώνας στη Λέρο, Μελάνι

(2008) Η ψυχή του ανθρώπου στο σοσιαλισμό, Σοκόλη - Κουλεδάκη

(2008) Nijinsky, Αρμός

(2001) Αίγυπτος πατρίδα της καρδιάς μου, Φιλιππότη

(2000) Καλιγούλας, Όμβρος

(1998) Ντουέντε, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1997) Μάτια του έρωτα, Εξάντας

(1997) Προχωρώντας στο χρόνο, Εξάντας

(1981) Το παιχνίδι, Επικαιρότητα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας