*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λίγο πολύ κι ακόμα πιο πολύ

"Un peu beaucoup" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Olivier Tallec
Μετάφραση: · Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφιση: ·Olivier Tallec
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2024 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:32 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-07-0063-3


Θέμα: "Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα"

Λατρεύω τα κουκουνάρια.
Το δέντρο μου έχει τόσα πολλά!
Προσοχή όμως!
Καλό είναι να τα κόβω λίγα λίγα, τόσα όσα χρειάζομαι κάθε φορά…

Στη σειρά του Ολιβιέ Ταλλέκ πρωταγωνιστεί ένα σκιουράκι που μας «μιλάει» με πολύ χιούμορ και χωρίς διδακτισμό για αξίες και συμπεριφορές. Στο Δικό μου δέντρο το σκιουράκι αποφασίζει ότι «αυτό το δέντρο είναι δικό του» και δε θέλει κανέναν άλλο να το επισκέπτεται. Χτίζει έναν τοίχο για να το προστατέψει, αλλά στο τέλος συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν άλλα, καλύτερα δέντρα πέρα από τον τοίχο, αλλά και δεκάδες άλλα σκιουράκια. Στο επίσης πολύ αστείο Λίγο πολύ κι ακόμα πιο πολύ, το σκιουράκι αρχίζει να καταβροχθίζει όλα τα κουκουνάρια και φύλλα του δέντρου του μέχρι που μένει μόνο ο κορμός – έτσι όμως δεν έχει μείνει μέρος να κρυφτεί όταν καταφθάνει ένα τσούρμο φασαριόζικα παιδάκια που έχει βγει εκδρομή στο δάσος. Στο Θα ήθελα, το σκιουράκι δε θέλει να είναι μόνο σκιουράκι πια, κι έτσι φοράει όλο και περισσότερα στοιχεία από άλλα ζώα: κέρατα, αγκάθια σκαντζόχοιρου, ουρά κάστορα. Στο τέλος, το σκιουράκι συναντά ένα αγριογούρουνο που μάλλον κι αυτό δε θέλει να είναι μόνο αγριογούρουνο πια, καθώς φοράει μια ουρά σκίουρου.

(2024) Αυτό είναι το δικό μου δέντρο, Εκδόσεις Πατάκη

(2024) Αυτό είναι το δικό μου δέντρο, Εκδόσεις Πατάκη

(2024) Θα ήθελα, Εκδόσεις Πατάκη

(2020) Πέντε λεπτά, Μεταίχμιο

(2019) Τα τρία γουρουνάκια, Εκδόσεις Πατάκη

(2018) Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια, Μικρή Σελήνη

(2016) Λουδοβίκος ο Πρώτος, βασιλέας των προβάτων, Angelus Novus

(2016) Λουδιβίκος ο πρώτος βασιλέας των προβάτων , Angelus Novus

(2013) Μίσκα, Κόκκινο

(2011) Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος, Ηλίβατον

(2010) Η Ρίτα και ο Μπελάς, Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά

(2010) Η Ρίτα και ο Μπελάς στο σχολείο, Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά

(2010) Η Ρίτα και ο Μπελάς στην παραλία, Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά

(2010) Το πικ-νικ της Ρίτας και του Μπελά, Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά

(2010) Η Ρίτα και ο Μπελάς πάνε για ψώνια, Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά

(2008) Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος, Ηλίβατον

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας