*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μουσικά πορτρέτα


Συγγραφή: · Γιάννης Βασιλειάδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 1994 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:452 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-1068-8


Θέμα: "Μουσική"

Στην παρουσίαση των πορτρέτων των συνθετών ένας από τους βασικούς στόχους ήταν και η αποφυγή οποιασδήποτε τυποποίησης· για το λόγο αυτό προτιμήθηκαν διαφορετικοί τρόποι αφήγησης και υιοθετήθηκαν ξεχωριστές διαδικασίες ανάλυσης. Ο συγγραφέας πιστεύει πως με την παρουσίαση αυτή το κάθε κεφάλαιο διατηρεί την αυτονομία του, καθώς και την ιδιαιτερότητά του. Αν η προσέγγιση των μεγάλων δημιουργών πρέπει να συνοδεύεται με αγάπη και βαθύ σεβασμό, η προσπάθεια του μελετητή εστιάζεται στο να μεταγγιστεί ο σεβασμός αυτός και η γνήσια κατανόηση της πεμπτουσίας της μουσικής υπόστασης του καθενός στις αληθινές τους διαστάσεις – εγχείρημα δύσκολο και ριψοκίνδυνο. Για να δημιουργηθούν δρόμοι και γέφυρες επικοινωνίας με τον αναγνώστη, θα πρέπει οι υποκειμενικές αισθητικές και συνειδητές εμπειρίες του συγγραφέα, καθώς και η εξοικείωσή του με το θαυμαστό και γιγάντιο μουσικό οικοδόμημα που κληροδότησαν την ανθρωπότητα τόσοι δημιουργοί, να αποτελούν έργο ζωής και όχι μια παθητική ενατένιση. Μια πνευματική διεργασία με εσώτερους κραδασμούς, ένα μοναχικό οδοιπορικό με σκέψεις, ευαισθησίες και συγκινησιακή φόρτιση, «ενώπιος ενωπίω» με τον κάθε συνθέτη, προσωπικό ημερολόγιο μιας πορείας στους ιδιόμορφους και ξεχωριστούς κόσμους που εκείνοι δημιούργησαν. Στο μελέτημα αυτό έγινε προσπάθεια να αποκαλυφθούν νέες γωνίες επαφής και ιδιαίτερες προοπτικές από τις οποίες ο καθένας να μπορεί να έχει μιαν, αν όχι καινούργια, πάντως διαφορετική και ενδιαφέρουσα άποψη του έργου και της προσωπικότητας των μεγάλων αυτών πενυμάτων του ανθρώπινου πολιτισμού.

(2010) 6 υπέρ ρεαλιστικά διηγήματα, Αιγόκερως

(2007) Μπέλα Μπάρτοκ, Αιγόκερως

(2006) Jan Svankmajer, Σύγχρονοι Ορίζοντες

(2006) Animation, Αιγόκερως

(2005) Γκέοργκ Μπίχνερ και Χάινριχ Φον Κλάιστ, Αιγόκερως

(2004) Κώστας Σφήκας, Αιγόκερως

(2004) Ιούλιος Βερν, Αιγόκερως

(2003) Αντρέι Ταρκόφσκι, Αιγόκερως

(2003) Σεργκέι Μιχαήλοβιτς Αϊζενστάιν, Αιγόκερως

(2000) Kenji Mizoguchi, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(1996) Η μοναξιά του Γιοχάνες Μπραμς, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1988) Οι διαβολογυναίκες, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας