*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ευρώπη και ο κόσμος 1814-1914

Τα πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, κοινωνικά πλαίσια και οι διεθνείς σχέσεις


Συγγραφή: · Ζαχαρίας Ν. Τσιρπανλής
Έκδοση: Μάιος 1993 από "Βάνιας"
Σελ.:440 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-288-019-8


Θέμα: "Ευρώπη - Ιστορία " "Διεθνείς σχέσεις - Ευρώπη"

Εκατό χρονιά (1814-1914) παγκόσμιας ιστορίας εξετάζονται στο εγχειρίδιο αυτό. Πρόκειται για εποχή πυκνή σε γεγονότα. Οι φιλελεύθερες ιδέες, η αρχή των εθνοτήτων, οι αλυσιδωτές επαναστάσεις, η γένεση και ωρίμανση του συνδικαλισμού και του σοσιαλισμού, ο αποικιακός ανταγωνισμός, ο βιομηχανικός και εμπορικός καπιταλισμός, η τεχνική πρόοδος, οι νέες πολιτικές αλληλεξαρτήσεις και τα νέα κρατικά μορφώματα, η αξιοποίηση των διπλωματικών ελιγμών και η καθιέρωση καινοφανών μεθόδων στις διεθνείς επαφές, απαρτίζουν τεράστιο υλικό για έρευνα που ο ιστορικός και ο φιλίστορας προσπαθούν να το προσεγγίσουν και να το ερμηνεύσουν. Άλλωστε από τα χρόνια αυτά έχουν διαμορφωθεί συλλογικές ψυχώσεις, εθνικιστικές φαντασιώσεις, κοινωνικοί και οικονομικοί θεσμοί, μέσα στους οποίους κινείται ακόμη ο άνθρωπος των ημερών μας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και παραρτήματα με διπλωματικά ή άλλα έγγραφα δοσμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά, όπως τα κείμενα των συνθηκών της Ιεράς Συμμαχίας και του Παρισιού (1815), ο συνταγματικός χάρτης του Λουδοβίκου ΙΗ΄, το υπόμνημα του Ι. Καποδίστρια για τη Γαλλία (1819), η έκθεση του Χέιντεν για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, οι εντυπώσεις του Ερν. Ρενάν για την παρισινή επανάσταση του 1848, το καταστατικό της Πρώτης Διεθνούς, το κείμενο της εγκάρδιας συνεννόησης Γαλλίας - Αγγλίας (1904).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας