*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα πολλά πρόσωπα του ρεαλισμού

"The many faces of realism" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Hilary Putnam
Μετάφραση: ·Μαρία Βενιέρη ·Κατερίνα Σταυροπούλου
Υπεύθυνος Σειράς: · Κώστας Γαβρόγλου · Αριστείδης Μπαλτάς
Έκδοση: Μάρτιος 1998 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης"
Σελ.:127 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-524-047-5


Θέμα: "Επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία" "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

Aπό την εποχή του Kαρτέσιου, η Δυτική σκέψη χαρακτηρίζεται από βαθιές διχοτομίες, όπως ύλη-πνεύμα, αντικειμενικό-υποκειμενικό, γεγονότα-αξίες. O Xίλαρυ Πάτναμ, ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους του καιρού μας, αναπτύσσει σε αυτό το έργο την πρότασή του για την υπέρβαση των διχοτομιών, τον εσωτερικό ρεαλισμό, σύμφωνα με τον οποίο η αλήθεια εξαρτάται από το εννοιολογικό μας σύστημα, αλλά είναι, ωστόσο, "πραγματική αλήθεια". O φιλόσοφος αντιδρά στο σχετικισμό στην ηθική, τονίζοντας ότι οι "ηθικές εικόνες του κόσμου" είναι απαραίτητες στη ζωή μας, και παρουσιάζει την Kαντιανή εικόνα, που βασίζεται στην ισότητα και την πνευματική ελευθερία. Στην εισαγωγή του για την ελληνική έκδοση, ο Πάτναμ εξηγεί τα σημεία στα οποία οι απόψεις του έχουν εξελιχθεί, και καταλήγει: "Δεν νομίζω πως οτιδήποτε άλλο έχω γράψει προσφέρει μια καθαρότερη εικόνα της φιλοσοφικής άποψης που ένθερμα συνιστώ ως υγιή και ανθρωπιστική εναλλακτική πρόταση στον αφελή επιστημονισμό, που σήμερα επικρατεί ευρέως, εντός και εκτός της φιλοσοφίας".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας