*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σειρήνεια δείπνα

Ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα

"Siren Feasts" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Andrew Dalby
Μετάφραση: · Έλενα Πατρικίου
Υπεύθυνος Σειράς: · Γρηγόρης Μ. Σηφάκης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2001 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης"
Σελ.:576 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-524-110-2


Θέμα: "Διατροφή" "Γαστρονομία"

Η ιστορία των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα καθώς και η αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής κουζίνας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας, περιγράφονται στα Σειρήνια Δείπνα του βρετανού ιστορικού Andrew Dalby. "Η τροφή και οι διασκεδάσεις του Αιγαίου της κλασικής εποχής -σημειώνει ο συγγραφέας- προσφέρουν πλούσια πεδία έρευνας ... και αποτελούν το απαραίτητο υπόβαθρο όχι μόνο για κάθε μελέτη του αρχαίου κόσμου αλλά και για τους ανθρωπολόγους που εξετάζουν τη μεταγενέστερη ιστορία της Μεσογείου". Η ελληνική διατροφή και γαστρονομία αποτελεί κατά τον Dalby, την αρχή από την οποία κατάγονται πολλά στοιχεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής διατροφής και κουζίνας. Πολλά φαγητά, πασίγνωστα σήμερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν μια ιστορία στην περιοχή πολύ αρχαιότερης και αυτής των Τούρκων και αυτής των ίδιων των Ελλήνων. Ο Andrew Dalby μιλά για τα γεύματα και τα συμπόσια του Αιγαίου της κλασικής αρχαιότητας δίνοντας έμφαση στα προσωπικά, ατομικά, οικιακά και οικογενειακά πλαίσια της ελληνικής διατροφής. Δεν αποφεύγει, ωστόσο, να επεκτείνεται σε προγενέστερες, αλλά και σε μεταγενέστερες της κλασικής εποχές, για να προσεγγίσει την ιστορία των τροφίμων που αποτελούσαν το ελληνικό μενού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες για τα σικελικά τραπέζια, τους σικελούς μαγείρους και τους... τσελεμεντέδες των σικελών, καθώς και η περιγραφή των διατροφικών εξελίξεων στο Βυζάντιο και τις νεώτερες εποχές. Σημαντική πηγή πληροφοριών για τη μελέτη του Andrew Dalby αποτελούν οι Δειπνοσοφιστές του Αθήναιου -έργο κλασικό όχι μόνο για την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία αλλά και για θέματα γαστρονομίας.


(2015) Βυζαντίου γεύσεις , Εκδόσεις Πατάκη

(2013) Flavours & Delights, Αρμός

(2001) Η μαγειρική της αρχαιότητας, Παπαδήμας Δημ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας