*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκέψεις για την εξέλιξη των ιδεών στη φυσική

"Das Naturbild der heutigen Physik" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Werner Heisenberg
Μετάφραση: ·Θεοφάνης Γ. Γραμμένος
Έκδοση: 1997 από "Τραυλός"
Σελ.:205 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7122-84-4


Θέμα: "Φυσικές και θετικές επιστήμες"

Το ζήτημα είναι κατά πόσο η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση έχει μεταβληθεί τόσο ριζικά σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές, ώστε να προκαλεί αλλαγές και σε άλλου είδους σχέσεις, όπως είναι π.χ. η σχέση του καλλιτέχνη με τη φύση. Αντίθετα από ό,τι ίσχυε στους περασμένους αιώνες, η στάση του ανθρώπου των καιρών μας απέναντι στη φύση εκφράζεται περισσότερο μέσα από τη σύγχρονη επιστήμη και την τεχνολογία και λιγότερο μέσα από μια αναπτυγμένη φυσική φιλοσοφία.
Είναι προφανές ότι το ζήτημα περί του ποια εικόνα της φύσης διαθέτει σήμερα η επιστήμη, και ειδικότερα η φυσική, δεν αφορά μόνο εκείνον που ερευνά τη φύση. Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στις βασικές αρχές των σύγχρονων θετικών επιστημών αποτελούν σύμπτωμα ριζικών αλλαγών στα θεμέλια ύπαρξής μας, οι οποίες, με τη σειρά τους, έχουν αντικτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής. Από αυτή την άποψη, το πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της φύσης για τις θετικές επιστήμες, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί ζήτημα τεράστιας σημασίας για όποιον, είτε δημιουργικά είτε ερμηνευτικά, προσπαθεί να εισχωρήσει στην ουσία της φύσης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας