*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ευρώπη του ψυχρού πολέμου, 1945-1991

Πολιτική ιστορία

"Cold War Europe, 1945-1991: A political history" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · John W. Young
Μετάφραση: ·Γιώργος Δεμερτζίδης
Υπεύθυνος Σειράς: · Ευάνθης Χατζηβασιλείου
Έκδοση: Μάιος 2002 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:486 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-0399-9


Θέμα: "Ευρώπη - Ιστορία " "Πολιτική - Ευρώπη"

Το βιβλίο αυτό είνα μία ευσύνοπτη, ολοκληρωμένη και συνεκτική πολιτική ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έως τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Αναλύει τη θέση και το ρόλο της Ευρώπης στον Ψυχρό Πόλεμο, καθώς και την πορεία του κινήματος για την ευρωπαϊκή ενοποίηση από τις πρώτες μεταπολεμικές αναζητήσεις έως τη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1991. Επιπρόσθετα όμως, περιλαμβάνει τη συνοπτική, όσο και περιεκτική, ανάλυση της πολιτικής ιστορίας των σημαντικότερων κρατών της ηπείρου (Γαλλίας, Δυτικής Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας, Σοβιετικής Ένωσης), αλλά και ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών (Νότιας Ευρώπης, με ειδικότερη αναφορά στην Ελλάδα, Ανατολικής Ευρώπης). Η εξέταση των πολιτικών εξελίξεων συνοδεύεται από σύντομες, αλλά απαραίτητες και εξαιρετικά διαφωτιστικές, αναφορές στην πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών, στην εμφάνιση του "κράτους πρόνοιας", στη διαμόρφωση των κοινωνικών αντιλήψεων, στην αλλαγή των ευρωπαϊκών κοινωνιών στα πενήντα περίπου κρίσιμα χρόνια της μεταπολεμικής εποχής.
Έργο που εντάσσεται στην κύρια ροή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορικής σκέψης, που αντιμετωπίζει νηφάλια και κριτικά την ιστορία της ηπείρου και των κρατών της, αλλά και που παράλληλα θέτει τα προβλήματα, τις αναζητήσεις και τις ανασφάλειες της σημερινής "μεταψυχροπολεμικής" εποχής, το βιβλίο αυτό προσφέρει απαντήσεις για το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα θέτει και ερωτήματα για το μέλλον της ευρύτερης ενότητας, τμήμα της οποίας είναι και η Ελλάδα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας