*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Eric Rohmer

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Eric Rohmer · Νίκος Σαββάτης · Serge Daney ·Pascal Bonitzer · Μιχάλης Δημόπουλος ·Aldo Tassone ·Amina Danton ·Laurence Giavarini ·Camille Taboulay ·Cedric Anger ·Emmanuel Burdeau ·Serge Toubiana ·Antoine de Baecque ·Jean - Marc Lalanne ·Diane Baratier ·Pascal Ribier ·Bill Mousoulis ·Marie Riviere ·Beatrice Romand ·Joël Magny ·Marion Vidal ·Derek Malcolm · Βασίλης Ραφαηλίδης · Σώτη Τριανταφύλλου · Τάσος Γουδέλης ·Jacques Chevallier ·Jerome Prieur ·Stephane Braunschweig ·Jacques Kermabon ·Alain Philippon · Γιάννης Μπακογιαννόπουλος ·Marcel Martin ·Γιάννης Κατσαχνιάς ·Δημήτρης Μπάμπας ·Armond White · Θόδωρος Σούμας
Μετάφραση: · Τιτίκα Δημητρούλια ·Γιώργος Κ. Καλαμαντής · Δημήτρης Κερκινός ·Mary Kitroeff ·Χρήστος Κουτούλας · Μαρίνα Λεοντάρη ·Φανή Μουρίκη ·Μαρία Παπαηλιάδη · Ζωή - Μυρτώ Ρηγοπούλου · Νίκος Σαββάτης ·Τατιάνα Φραγκούλια
Επιμέλεια: · Νίκος Σαββάτης
Υπεύθυνος Σειράς: · Μιχάλης Δημόπουλος
Έκδοση: 2001 από "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης"
Σελ.:167 (26χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86572-5-3


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί"

Έκδοση που έγινε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του Eric Rohmer από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 23-29 Μαρτίου 2001 στον κινηματογράφο Απόλλων Renault, και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη συμπρωτεύουσα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου στο Ολύμπιον. Η μονογραφία περιλαμβάνει φωτογραφίες, κείμενα, συνεντεύξεις του δημιουργού, φιλμογραφία με ζενερίκ, συνόψεις και κριτικές αναλύσεις των ταινιών.

Αναλυτικά περιέχονται τα κείμενα:
- Νίκος Σαββάτης, "Ο ανθρωπολόγος της διπλανής πόρτας"
- Serge Daney, "Η επικαιρότητα του Rohmer"
- Pascal Bonitzer, "Ίσως"
- Μιχάλης Δημόπουλος, "Ο κινηματογράφος προτείνει το "Ωραίο" σαν υπέρτατο τέλος"
- Aldo Tassone, "Από τον κόσμο των ιδεών στην πράξη του κινηματογράφου"
- Amina Danton, Laurence Giavarini και Camille Taboulay, "Η αρετή της φυσικότητας"
- Cedric Anger, Emmanuel Burdeau και Serge Toubiana, "Η γοητεία της μυθοπλασίας"
- Antoine de Baecque και Jean - Marc Lalanne, "Στους ηθοποιούς μου θα μείνω πιστός όλη μου τη ζωή"
- Diane Baratier, Pascal Ribier, "Η τεχνική της εικόνας και του ήχου"
- Bill Mousoulis, "Η μέθοδος του μοντάζ"
- Marie Riviere, Beatrice Romand, "Οι πρωταγωνίστριες μιλούν"
- Eric Rohmer, "Περί φιλοκαλίας"
- Eric Rohmer, "Γράμμα σ' έναν κριτικό (σχετικά με τους Μύθους περί ηθικής)"
- Eric Rohmer, "Nestor Almendros, φυσικά"
- Eric Rohmer, "Σημειώσεις για τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του "Περσεβάλ"
- Eric Rohmer, ""Σχετικά με τη σκηνοθεσία της "Μαρκησίας του Ο..."
- Joel Magny, ""Το ζώδιο του λέοντα": Τύχη και ατυχία"
- Marion Vidal, ""Η φουρνάρισσα του Μονσό": Το παιχνίδι της εντιμότητας"
- Marion Vidal, ""Η καριέρα της Σουζάν": Πριν οι "Σουζάν" γίνουν "Συλλέκτριες"
- Derek Malcolm, ""Η συλλέκτρια": Ερωτικό ρίγος"
- Βασίλης Ραφαηλίδης, ""Μια νύχτα με τη Μοντ": Λευκή νύχτα"
- Σώτη Τριανταφύλλου, ""Μια νύχτα με τη Μοντ": Μια πολύ ηθική νύχτα"
- Τάσος Γουδέλης, ""Το γόνατο της Κλαίρης": Το φάντασμα της τελειότητας"
- Jacques Chevallier, ""Ο έρωτας τ΄απόγευμα": Το διφορούμενο και δεξιοτέχνης του"
- Marion Vidal, ""Ο έρωτας τ΄απόγευμα": Το χρώμα της αποπλάνησης"
- Jerome Prieur, ""Η μαρκησία του Ο...": Η σύλληψη της κοιμωμένης"
- Jerome Prieur, ""Περσεβάλ": Μια πορεία γεμάτη ανακαλύψεις"
- Pascal Bonitzer, ""Η Πολίν στην πλαζ: Μια εικόνα μπορεί να κρύβει μιαν άλλη"
- Stephane Braunschweig, ""Νύχτες με πανσέληνο": Το τέχνασμα και το ομοίωμά του"
- Jacques Kermabon, ""Η πράσινη αχτίδα": Η δοκιμασία της μοναξιάς"
- Alain Philippon, ""Ρενέτ και Μιραμπέλ": Η σωστή στιγμή"
- Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, ""Ο φίλος της φίλης μου": Το βαθύ πάθος στην εποχή μας"
- Marcel Martin, ""Ο φίλος της φίλης μου": Το εργαστήρι της ηθικής"
- Γιάννης Κατσαχνιάς, ""Ιστορίες της άνοιξης": Η τιμή της βασίλισσας"
- Laurence Giavarini, ""Χειμωνιάτικο παραμύθι": Οι ζωές της Φελίσι"
- Δημήτρης Μπάμπας, ""Το δέντρο, ο δήμαρχος και η βιντεοθήκη": Επτά υποθέσεις και μια συγκατοίκηση"
- Armond White, ""Παριζιάνικα ραντεβού": Ζωγραφίζοντας τον έρωτα"
- Θόδωρος Σούμας, ""Ιστορίες του καλοκαιριού": Οι αβέβαιες αναζητήσεις της ανδρικής επιθυμίας"
- Jean - Marc Lalanne, ""Ιστορίες του φθινοπώρου": Η αγγελία για τη Μαγκαλί"
- Φιλμογραφία
- Βιβλιογραφία
- Ευρετήριο

(2019) Το ημερολόγιο ενός αδέξιου εραστή, Εκδόσεις Βακχικόν

(2019) Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Ο σκηνοθέτης από το μέλλον, Εκδόσεις Το Μέλλον

(2010) Κινηματογράφος 2009, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2009) Εθνικές κινηματογραφίες, στιλ και σκηνοθέτες, Αιγόκερως

(2009) Κινηματογράφος 2008, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2008) Jean-Pierre and Luc Dardenne, Οξύ

(2008) Ousmane Sembene, Οξύ

(2008) Κινηματογράφος 2007, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2007) Σε σκοτεινούς δρόμους, Ερωδιός

(2007) Κινηματογράφος 2006, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2006) Jan Svankmajer, Σύγχρονοι Ορίζοντες

(2006) Κινηματογράφος 2005, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2005) Patrice Chéreau, Σύγχρονοι Ορίζοντες

(2005) Κινηματογράφος και έρωτας, Αιγόκερως

(2005) Σταύρος Τσιώλης, Νεφέλη

(2005) Γιώργος Πανουσόπουλος, Αιγόκερως

(2005) Κινηματογράφος 2004, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2004) Abbas Kiarostami, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2004) Κινηματογράφος 2003, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2003) Fritz Lang, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2003) Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αιγόκερως

(2002) Shohei Imamura, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(2002) Commedia all' Italiana, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(2002) Οπτικοακουστική κουλτούρα: Όψεις του νέου ελληνικού κινηματογράφου, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

(2002) Οπτικοακουστική κουλτούρα: Ανιχνεύοντας τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

(2001) Cahiers du Cinéma: Spécial Jacques Demy, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(2001) Η Κλαίρη και η θάλασσα, Απόπειρα

(2001) Κριτική κινηματογράφου, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2001) Κινηματογράφος 2000, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(2000) Luis Buñuel, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1999) Κινηματογράφος '98, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(1998) Κινηματογράφος '97, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(1997) Claude Chabrol, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1997) Κινηματογράφος '96, Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

(1992) Έρωτας, ψυχολογία και αισθητική στο χολλυγουντιανό σινεμά, Αιγόκερως

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας