*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στην οργάνωση και λειτουργία του κράτους


Συγγραφή: · Αντώνης Καρβούνης
Έκδοση: Μάρτιος 2012 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:398 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-1089-8


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Δημόσια διοίκηση" "Κράτος"

Καλύπτοντας τις βασικότερες έννοιες της πολιτικής και τις κύριες λειτουργίες και τον τρόπο οργάνωσης του κράτους, το παρόν εγχειρίδιο προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των υποψηφίων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με το μάθημα "Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους", αλλά και όλων όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ορισμένες εισαγωγικές γνώσεις γύρω από αυτά τα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, οριοθετώντας το πολιτικό φαινόμενο πέρα από τη στενά οριζόμενη θεσμική πραγματικότητα και ψηλαφώντας το βασικό εννοιολογικό οπλοστάσιο της πολιτικής επιστήμης (κράτος, εξουσία, πολιτικό σύστημα), το βιβλίο παρουσιάζει, ειδικότερα, τις υπάρχουσες θεωρητικές προβληματικές για την εξέλιξη του κρατικού φαινομένου και των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών λειτουργιών του· διερευνά τις μορφές κρατικής οργάνωσης και ιδιαίτερα τη δομή της διοικητικής διάρθρωσης της Ελλάδας· εξετάζει την έννοια και τα μοντέλα της δημοκρατίας -θίγοντας, παράλληλα, την αρχή του κράτους δικαίου και το βασικό ρόλο της κοινωνίας πολιτών- με σκοπό την αποτύπωση των σύγχρονων εκφάνσεων και περιπετειών της. Τέλος, αναδεικνύει τους προβληματισμούς που αφορούν το ρόλο και τη μελλοντική μορφή του έθνους-κράτους στην εποχή της παγκοσμιοποίησης μέσα από την ανάλυση των σχετικών εννοιών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας