*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αμφισβήτηση του σχολείου

Μία συγκριτική μελέτη για το σχολείο και το μέλλον του στις δυτικές κοινωνίες

"The School in Question" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Husén Torsten
Μετάφραση: ·Παναγιώτα Σ. Χατζηπαντελή
Υπεύθυνος Σειράς: ·Νώντας Παπαγεωργίου
Έκδοση: Μάιος 1992 από "Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών"
Σελ.:260 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7145-18-6


Θέμα: "Εκπαίδευση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Πρόκειται για μια συγκριτική μελέτη για το Σχολείο και το μέλλον του στις δυτικές κοινωνίες. Παρατηρώντας την απόκλιση ανάμεσα στος μεγαλεπίβολους στόχους που αναπτύσσονται στη ρητορεία περι σχολειόυ, απο τη μία μεριά και στην πραγματικότητα στης αίθουσας απο την άλλη, είναι πολύ εύκολο να καταφύγουμε στον όρο "κρίση" για να περιγράψουμε πως οι ελπίδες και οι προσδοκίες συντρίβονται πάνω στους σκληρούς περιοριεσμούς-οικονομικούς, διοικητικούς η παιδαγωγικούς. Ο όρος κρίση θα φαινόταν πιό κατάλληλος για να χαρακτηρίσει τη σχέση ανάμεσα στο σχολείο και την κοινωνία, παρά για να περιγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο σχολείο. Τα περισσότερα σημερινά προβλήματα της θεσμικής εκπάιδευσης, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, αντιστοιχούν σε ανάλογα προβλήματα άλλων κοινωνικών θεσμών. Άλλωστε οι "κρίσεις" της κοινωνίας γενικότερα έχουν επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

The school in Question (Oxford University Press)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας