
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 63,45 €
Το κρέας και τα προϊόντα του
Παραγωγή, εμπορία, τεχνολογία, υγιεινή
Συγγραφή: · Σπυρίδων Α. Γεωργάκης ·Ιωάννης Αμβροσιάδης ·Ευθυμία Βασιλοπούλου ·Αικατερίνη Βολιτάκη ·Κωνσταντίνος Γενηγιώργης ·Δημήτριος Γ. Ζυγογιάννης · Karl - Otto Honikel · Αντώνης Γ. Καφάτος ·Παύλος Κοΐδης ·Κωνσταντίνος Κουτσουμανής · Αθανάσιος Κρυστάλλης ·Lothar Leistner ·Ανθιμία Μ. Μπατρίνου · Ιωάννης Γ. Μπλούκας ·Ανδρονίκη Νάσκα ·Νικόλαος Πόγγας ·Σπυρίδων Ραμαντάνης ·Απόστολος Ράντσιος ·Νικόλαος Σούλτος ·Νικόλαος Στοφόρος ·Αντωνία Τριχοπούλου ·Αθανάσιος Τυρπένου ·Σοφία Φλουρή · Χρήστος Β. Φωτόπουλος (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Σπυρίδων Α. Γεωργάκης
Έκδοση: 2005 από "Σύγχρονη Παιδεία"
Σελ.:854 (26χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-357-066-4
Θέμα: "Κρέας"
[...] Στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, εκτός από άλλους παράγοντες, συνέβαλε κατά απόλυτο τρόπο και η συνεχώς βελτιούμενη διατροφή του. Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι το κρέας των καταναλισκόμενων θηλαστικών κατοικίδιων και κυνηγίου, των πτηνών και των ιχθύων, βοήθησαν και βοηθούν στην ανάπτυξη του οργανισμού. Το κρέας, από τότε που άρχισε να καταναλώνεται από τον άνθρωπο, αναμφίβολα αποτέλεσε (και αποτελεί) μια σπουδαία και αναντικατάστατη τροφή. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας από τις οποίες ο ανθρώπινος οργανισμός αντλεί τα απαραίτητα αμινοξέα, ώστε να διασφαλίζει το ισοζύγιο του αζώτου και τον θαυμάσιο προμηθευτή σιδήρου στην πλέον αφομοιώσιμο μορφή. Με εξαίρεση τη φυτοφαγία (που προτιμότερο θα ήταν να αποκαλείται ακρεοφαγία) δεν υπάρχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, καμιά απολύτως δίαιτα από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας ή τα προϊόντα του. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών του βοείου κρέατος είναι 72,0%, του χοιρείου 74,0%, ενώ ο συντελεστής πρακτικής χρησιμοποίησης των πρωτεϊνών τόσο του βοείου όσο και του χοιρείου κρέατος φθάνει το 71,0%. Είναι δηλαδή από τους υψηλότερους που υπάρχουν. Αναμφίβολα, το κρέας παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό πολύτιμα και σε συμπυκνωμένη μορφή συστατικά, τελείως απαραίτητα για τη δόμηση και ομαλή λειτουργία των κυττάρων του.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
(2010) Βιολογική καλλιέργεια ελιάς, Σταμούλη Α.Ε.
(2003) Ο Έλληνας καταναλωτής βιολογικών προϊόντων, Σταμούλη Α.Ε.
(2002) Διαχρονική εξέλιξη συμπεριφοράς καταναλωτή και ποιοτικές έρευνες marketing, Σταμούλη Α.Ε.
(2001) Πολυδραστηριότητα και τεχνική αποτελεσματικότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα, Σταμούλη Α.Ε.
(2001) Βιολογική γεωργία, φυτική και ζωική παραγωγή, Σταμούλη Α.Ε.
(2000) Αγροτοπεριβαλλοντική πολιτική για μια βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, Σταμούλη Α.Ε.
(2000) Βιολογική γεωργία, Σταμούλη Α.Ε.
(2000) Η εξέλιξη της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, Σταμούλη Α.Ε.
(2000) Το εξωγεωργικό εισόδημα των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, Σταμούλη Α.Ε.
(2000) Η εξέλιξη του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης 1983-1991, Σταμούλη Α.Ε.