*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Patrice Chéreau

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Δέσποινα Μουζάκη · Μπάμπης Ακτσόγλου ·Κωνσταντίνος Κυριακού · Τάσος Γουδέλης · Μαρία Γαβαλά ·Patrice Chéreau ·Danielle Parra · Θόδωρος Σούμας ·Γιάννης Κατσαχνιάς ·Serge Toubiana ·Marcel Martin ·Γιάννα Σαρρή ·Μαρία Κατσουνάκη ·Chris Darke ·Stéphane Bouquet · Hanif Kureishi ·Christophe Honoré · Γιάννης Ζουμπουλάκης ·Richard Falcon · Σωκράτης Καμπουρόπουλος ·Violeta Kouacsics ·Jean - Michel Frodon ·Ιωάννα Παπαγεωργίου ·Yann Tobin ·Pierre Eisenreich ·Ιλειάνα Δημάδη ·Αργυρώ Χιώτη · Ελένη Βαροπούλου
Μετάφραση: ·Κίρα Κιτσοπανίδου ·Άννα Μεντζελοπούλου ·Νάγια Οικονομοπούλου ·Έφη Στρουσοπούλου · Μπάμπης Ακτσόγλου
Επιμέλεια: · Μπάμπης Ακτσόγλου
Φορέας: ·Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2005 από "Σύγχρονοι Ορίζοντες"
Σελ.:175 (26χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-398-184-2


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί"

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του Patrice Chereau, που διοργανώθηκε από το 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (18-27 Νοεμβρίου 2005).

Περιέχονται τα κείμενα:
- Δέσποινα Μουζάκη, "Ένας σκηνοθέτης των συγκρούσεων"

Ο κινηματογράφος του Patrice Chereau
- Μπάμπης Ακτσόγλου, "Patrice Chereau, ένα σινεμά του σώματος"
- Κωνσταντίνος Κυριακού, "Παραλλαγές της μορφής του πλάνου"
- Τάσος Γουδέλης, "Μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου"

Οι ταινίες
- Μπάμπης Ακτσόγλου, ""Η σάρκα της Ορχιδέας": Η σάρκα της serie noire"
- Μαρία Γαβαλά, ""Judith Therpauve": Μια πράξη ευθανασίας"
- Patrice Chereau, ""Ο πληγωμένος άνδρας": Η βία των συναισθημάτων"
- Danielle Parra, ""Ο πληγωμένος άνδρας": Στο σταυροδρόμι της μοναξιάς"
- Θόδωρος Σούμας, ""Ο πληγωμένος άνδρας": Σκοτώνουμε ό,τι αγαπάμε"
- Γιάννης Κατσαχνιάς, Serge Toubiana, ""Hotel de France": Σώμα με σώμα"
- Marcel Martin, "Ο πληγωμένος άνδρας"
- Patrice Chereau, ""Βασίλισσα Μαργκό": Μαργκό, μια παγανιστική θεότητα"
- Serge Toubiana, ""Βασίλισσα Μαργκό": Από τον Δουμά στη δική μας Μαργκό"
- Serge Toubiana, ""Βασίλισσα Μαργκό": Οικογενειακή συνωμοσία"
- Γιάννα Σαρρή, ""Βασίλισσα Μαργκό": Κατασπαρασσόμενη Μαργό"
- Patrice Chereau, ""Αυτοί που μ΄αγαπούν θα πάρουν το τρένο": Ένα ταξίδι προς τη διαύγεια"
- Patrice Chereau, ""Αυτοί που μ΄αγαπούν θα πάρουν το τρένο": Περί του σωστού τρόπου χρήσης των κηδειών" (συνέντευξη του Patrice Chereau)
- Μαρία Κατσουνάκη, ""Αυτοί που μ΄αγαπούν θα πάρουν το τρένο": Όλοι ζητάμε την αγάπη"
- Chris Darke, ""Αυτοί που μ΄αγαπούν θα πάρουν το τρένο": Σώματα σε ανταγωνιστική εγγύτητα"
- Stephane Bouquet, ""Αυτοί που μ΄αγαπούν θα πάρουν το τρένο": O Βασιλιάς είναι νεκρός, ζήτω το τρένο"
- Patrice Chereau, ""Σαρκική εξάρτηση": Η γνωριμία μου με τον Hanif"
- Hanif Kureishi, ""Σαρκική εξάρτηση": Η γνωριμία μου με τον Patrice"
- Christophe Honore, ""Σαρκική εξάρτηση": Το σώμα καθορίζει το κάδρο"
- Γιάννης Ζουμπουλάκης, ""Σαρκική εξάρτηση": Μετά το σεξ, τι;"
- Richard Falcon, ""Σαρκική εξάρτηση": Το τελευταίο ταγκό στο Lewisham"
- Stephane Bouquet, ""Σαρκική εξάρτηση": Η ενέργεια του πάθους"
- Σωκράτης Καμπουρόπουλος, ""Σαρκική εξάρτηση": Σωματικότητα και ανθρωπολογία του πόθου"
- Patrice Chereau, ""Ο αδελφός του": Μια ταινία πάνω στα σώματα"
- Violeta Kouacsics, ""Ο αδελφός του": Brother's Intimacy"
- Jean-Michel Frodom, ""Ο αδελφός του": Στην επιφάνεια του σώματος"
- Ιωάννα Παπαγεωργίου, ""Ο αδελφός του": Μια ταινία για τη ζωή"
- Patrice Chereau, ""Gabrielle": Αν ήξερα ότι με αγαπάτε, δεν θα επέστρεφα ποτέ"
- Yan Tobin, ""Gabrielle": Το μοντέλο μου ήταν ο Hou Hsiao-hsien"
- Μπάμπης Ακτσόγλου, ""Gabrielle": Ο έκπτωτος ανδρικός λόγος"
- Pierre Eisenreich, ""Gabrielle": Gabrielle - η κορωνίς"

Το θέατρο
- Ιλειάνα Δημάδη, Αργυρώ Χιώτη, "Patrice Chereau: ένας πνευματικός θεατράνθρωπος"
- Ελένη Βαροπούλου, "Το ταξίδι του Πέερ"
- Μαρία Κατσουνάκη, "Γνωρίζω τον άνθρωπο του Υπογείου σαν αδελφό μου"
- Θεατρογραφία

- Φιλμογραφία

(2019) Κείμενα 1934 – 1940, Άγρα

(2015) Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, Γκόνης

(2013) Η μηχανή Άμλετ, Άγρα

(2012) Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ, Νεφέλη

(2011) Το θέατρο στην Ελλάδα, Άγρα

(2010) Κάρολος Κουν, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

(2010) Προµηθέας ∆εσµώτης, Νεφέλη

(2009) Ρίχαρντ Στράους: Αριάδνη στη Νάξο, Εθνική Λυρική Σκηνή

(2009) Το θέατρο στην Ελλάδα, Άγρα

(2009) Πέρσες, Νεφέλη

(2009) Μάουζερ & Ο Οράτιος, Άγρα

(2008) Νίκος Σκαλκώτας, Μουσείο Μπενάκη

(2008) Φιλοκτήτης, Άγρα

(2007) Το όνομα τόπων: το όνομα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2007) Χ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, 2000: 2500 χρόνια αρχαίου ελληνικού δράματος:παράδοση και προοπτικές. ΧΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, 2002: Θηβαϊκός κύκλος, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

(2006) Οι Έλληνες του κόσμου, χρυσοί Ολυμπιονίκες, Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών "Άποψη"

(2005) Νίκη Καναγκίνη, Futura

(2003) Το ζωντανό θέατρο, Άγρα

(2001) Greece Books and Writers, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

(2001) Δύστηνος άγγελος, Άγρα

(2001) Theodoros Terzopoulos and the Attis theatre, Άγρα

(2000) Θεόδωρος Τερζόπουλος και θέατρο Άττις, Άγρα

(1998) VIII Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1997) Μορφές από τον Ευριπίδη, Άγρα

(1994) Κουαρτέτο, Άγρα

(1989) ΙΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας