Εξαντλημένο και χωρίς δυνατότητα παραγγελίας στον εκδότη
Τιμή Λεμόνι: 19,27 €
Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα
Περιγραφή, ιδιότητες, συμβουλές, συνταγές και μίγματα
Συγγραφή: · Αλέξανδρος Γιώτης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Le Monde / Les Livres du Tourisme"
Σελ.:132 (22χ11), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8382-08-4
Θέμα: "Μαγειρική" "Μπαχαρικά"
Το βιβλίο "Μπαχαρικά & Βότανα στην Κουζίνα" στόχο έχει να μας μυήσει στα γευστικά και αρωματικά μυστικά της μαγειρικής.
Στο βιβλίο περιγράφονται οι ιδιότητες των μπαχαρικών και των βοτάνων, δίνονται συμβουλές, συνταγές, παρουσιάζονται ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία και περιγράφονται διάφορα μείγματα.
Τα μπαχαρικά και τα βότανα τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στη μαγειρική προσφέροντας συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες.
Πέρα από τη σύντομη ιστορική αναδρομή των μπαχαρικών και των βοτάνων, με αναφορές στις χώρες προέλευσής τους, την ανάλυση της γεύσης τους και την κατάταξη τους σε κατηγορίες, γίνεται και η μέτρηση της έντασής τους. Επιπλέον, δίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μπαχαρικού ή βοτάνου και παρουσιάζονται οι γευστικότεροι εδεσματολογικοί συνδυασμοί, καθώς και νοστιμότατες συνταγές από όλον τον κόσμο.
Τέλος, δίνονται οι πλήρεις δοσολογίες για μερικά από τα διασημότερα αρωματικά - γευστικά μείγματα της διεθνούς γαστρονομίας.
(2015) Νόστιμον νηστίσιμον, Μοτίβο
(2012) Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή
(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή
(2010) Συνταγές απ' όλο τον κόσμο, Η Καθημερινή
(2009) Νόστιμον και υγιεινόν, Η Καθημερινή
(2009) Ελιά & ρύζι, Μοτίβο
(2008) Γλωσσάριο μαγειρικής, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2007) Überlieferte Griechische Küche, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2007) La Tradición de la cocina Griega, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2005) Ελληνική μαγειρική παράδοση, Le Monde / Les Livres du Tourisme