*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το διαδίκτυο

Ανάπτυξη και αλλαγή


Συγγραφή: · Νίκος Λέανδρος
Υπεύθυνος Σειράς: · Νίκος Κοτζιάς
Έκδοση: Ιανουάριος 2005 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:443 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-3922-8


Θέμα: "Διαδίκτυο (Κοινωνικές επιστήμες)"

Η ανάδειξη του διαδικτύου σε βασική υποδομή τής υπό διαμόρφωση Κοινωνίας της Πληροφορίας οδηγεί στην εμφάνιση νέων επικοινωνιακών δυνατοτήτων και κυρίως νέων οργανωτικών και επιχειρηματικών προτύπων. Μια επανάσταση "από τα κάτω" οδήγησε τελικά στη μετατροπή ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας κυρίως μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ΗΠΑ σε ένα παγκόσμιο επικοινωνιακό σύστημα, που επηρεάζει ουσιαστικά την κοινωνική λειτουργία και τον οικονομικό μηχανισμό.
Το παρόν βιβλίο εξετάζει τη διαδικασία ανάπτυξης και αλλαγής του διαδικτύου και τη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες που δημιουργεί και τα προβλήματα που θέτει η μετάβαση στη δικτυακή οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό αναλύονται τα χαρακτηριστικά του ανταγωνισμού στις νέες δικτυακές αγορές και οι αλλαγές στις στρατηγικές απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του οργανωτικού συντονισμού επιτρέπει την απόκτηση οικονομιών ταχύτητας κυρίως μέσω της οριζόντιας επέκτασης των επιχειρήσεων, της διάδοσης των σχέσεων υπεργολαβίας και της δημιουργίας μιας δυνητικής αξιακής αλυσίδας.
Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την ευελιξία των επιχειρήσεων, αλλά πολλαπλασιάζουν τις πιέσεις στην αγορά εργασίας, ιδίως στις παραδοσιακές βιομηχανικές οικονομίες της Ευρώπης. Επιπλέον, οι διαφορές ως προς το επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της κάθε χώρας να συμμετέχει στη διαδικασία των τεχνολογικών αλλαγών και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο. Υπό αυτές τις συνθήκες, η μετάβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας διαμορφώνει προϋποθέσεις για περαιτέρω επιδείνωση των διεθνών ανισοτήτων.

(2013) Η κρίση και τα ΜΜΕ, Εκδόσεις Παπαζήση

(2011) Ιστορία κοινωνικής πολιτικής, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2008) Επιχειρηματικές στρατηγικές και βιομηχανία των μέσων, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2004) Νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικό εμπόριο και βιβλίο, Ζήτη

(2000) Πολιτική οικονομία των ΜΜΕ, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1999) Τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας