*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 9,59 €
Η απόλαυση της γεύσης
Ένα ελληνικό βιβλίο για τη μαγειρική, το φαγητό και το κρασί
Συγγραφή: · Αργύρης Ν. Τσακίρης
Έκδοση: Απρίλιος 2013 από "Ψύχαλος"
Σελ.:279 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 618-5049-00-7
Θέμα: "Μαγειρική" "Διατροφή"
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας.
Για το σκοπό αυτό μελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο.
Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής.
Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε με επίκεντρο την Ελλάδα.
Καλή σας απόλαυση!
(2011) Το βιβλίο του κρασιού, Ψύχαλος
(2011) Alpha Wine Guide 2011, Αθηνόραμα
(2011) Αμπελουργία για κρασιά ποιότητας, Ψύχαλος
(2010) Alpha Wine Guide 2010, Αθηνόραμα
(2009) Ελληνική οινογνωσία, Ψύχαλος
(2009) Alpha Wine Guide 2009, Αθηνόραμα
(2009) Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης, Vinetum
(2008) Οινολογία, Ψύχαλος
(2007) Ποτογραφία, Ψύχαλος
(2005) Οινολογία, Ψύχαλος
(2003) Κάνω το δικό μου κρασί, Ψύχαλος
(2003) Κάνω το δικό μου τσίπουρο, Ψύχαλος
(2001) Το βιβλίο του κρασιού, Ψύχαλος
(2000) Τα γαλλικά κρασιά, Ψύχαλος