*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Κλέφτρα των φρούτων ή απλό ταξίδι στην ενδοχώρα


Συγγραφή: · Peter Handke
Μετάφραση: · Μαρία Αγγελίδου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2020 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:483 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2172-8


Θέμα: "Αυστριακή πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Το «επιστέγασμα της λαμπρής συγγραφικής πορείας», όπως το χαρακτηρίζουν, του πιο πολυσυζητημένου Νομπελίστα της εποχής μας. «Το Τελευταίο έπος», όπως το αποκαλεί ο ίδιος ο Πέτερ Χάντκε, «ένα ταξίδι στη μαγεία της στιγμής, τη μαγεία τυχαίων γεγονότων. Ένα μάθημα για το πώς να παρατηρούμε γύρω μας» (Frankfurter Allgemeine).

Ένας ηλικιωμένος άντρας που ζει απομονωμένος σε ένα σπίτι στη γαλλική εξοχή (σε ένα παρόμοιο κτήμα στη Γαλλία ζει και ο Χάντκε) αποφασίζει, με αφορμή, ένα ασήμαντο γεγονός, να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην ενδοχώρα. Στην πορεία του συναντά μια νέα κοπέλα που την αποκαλούν Κλέφτρα των Φρούτων γιατί από μικρή βρίσκει, ακόμα και στην καρδιά μιας πόλης, και μαζεύει όμορφα φρούτα.
Ποια είναι η Κλέφτρα των Φρούτων; Τι την συνδέει με τον ηλικιωμένο αφηγητή; Πού συμπίπτουν οι πορείες τους; Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ευρηματικές προσωποποιήσεις, ένας μονοφωνικός λόγος πίσω από μια πολυπρόσωπη ιστορία, ένας βαθύς στοχασμός για τη γραφή, τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας, τη φύση, την αξία των απλών πραγμάτων στη ζωή μας.
Με την Κλέφτρα των Φρούτων ο νομπελίστας συλλέγει τους καρπούς της ωριμότητας. Το νεανικό και θερμό βλέμμα της 30χρονης «κλέφτρας», γίνεται έμπνευση για να παρατηρήσει τον κόσμο και τους γύρω του, να σχολιάσει ιστορικά γεγονότα μαζί με πολύ σύγχρονα, να ανακαλέσει και να φωτίσει με καινούργιο τρόπο αναμνήσεις, εμπειρίες, προσωπικές σχέσεις.


Έγραψαν:

Ένα είδος σύγχρονου μυθιστορήματος μαθητείας. Πώς κτίζεται ένας νέος ευφάνταστος και ελεύθερος εαυτός. Πώς απελευθερώνεσαι από μητέρες, πατέρες και κληρονομιές προγόνων μετασχηματίζοντας και όχι απορρίπτοντάς τις.
Der Standard

Η Αλίκη στην ύπαιθρο: Ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στη μαγεία της στιγμής, τη μαγεία τυχαίων γεγονότων, τα θαύματα της φύσης. Ένας ποιητής που γράφει
σαν να θέλει να σταματήσει το χρόνο [...] Αυτό που με τόση τέχνη κατασκευάζει ο Χάντκε είναι, στον πυρήνα του, μια ιστορία για την ίδια την αφήγηση. Η πορεία από την ιδέα σε μια λογοτεχνική φόρμα [...] Ένα μάθημα για το πώς να κοιτάς, μια έκκληση να παρατηρούμε γύρω μας […] Στο πρόσφατο «έπος» του ο Πέτερ Χάντκε ξανακοιτά τα σημαντικά ζητήματα της ζωής του με νέα ματιά και σώζει την ανθρωπότητα μ’ έναν χορό.
Frankfurter Allgemeine

Στο τελευταίο του βιβλίο ο Χάντκε διασχίζει την Πικαρδία για να μας διδάξει πώς πρέπει ν’ ακούμε και να αισθανόμαστε.
Die Zeit

Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο. Υπάρχουν σε αυτό κομμάτια υπέροχα και υπάρχουν –αναμενόμενο για έναν σύγχρονο Πάρισαλ– και κομμάτια που μιλούν για πληγές οι οποίες δεν γίνεται να επουλωθούν, αλλά η αφήγηση μπορεί να απαλύνει.
Die Literarische Welt

Ένα βαθύτατα πολιτικό, πραγματικά ανατρεπτικό, μυθιστόρημα για όσους δεν θεωρούν ότι πολιτική σημαίνει μόνο διαχείριση μιας συγκεκριμένης πραγματικότητας και επιθυμούν να δουν τον θερμό, πολύ ανθρώπινο, κόσμο που παρουσιάζει το μυθιστόρημα ως εναλλακτική λύση στον ψυχρό και απάνθρωπο που συχνά αντικρίζουμε.
Der Freitag

(2021) Η δεύτερη μάχαιρα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2020) Ποίημα για τη διάρκεια, Εκδόσεις Βακχικόν

(2020) Ποίημα για τη διάρκεια, Βακχικόν

(2020) Ανέμελη δυστυχία, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2018) Η μεγάλη πτώση, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2017) Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2008) Αυστριακοί ποιητές του 20ου αιώνα, Λεξίτυπον

(2006) Οι χαμένες εικόνες ή Διασχίζοντας τη Σιέρα δε Γκρέδος, Εξάντας

(2005) Δον Ζουάν, Εξάντας

(2003) Η αριστερόχειρη γυναίκα, Μελάνι

(2002) Το ταξίδι με το μονόξυλο ή υλικό για μια ταινία για τον πόλεμο, Εξάντας

(2000) Ακόμη μια φορά για τον Θουκυδίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2000) Ρωτώντας με δάκρυα στα μάτια, Εξάντας

(1998) Χειμωνιάτικο ταξίδι στους ποταμούς Δούναβη, Σάβο, Μοράβα και Δρίνο ή δικαιοσύνη για τη Σερβία. Καλοκαιρινό συμπλήρωμα στο χειμωνιάτικο ταξίδι, Εξάντας

(1994) Δοκίμιο για το τζουκ-μποξ, Εξάντας

(1994) Περί επιτυχημένης μέρας, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1994) Περί κοπώσεως, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1990) Η ώρα της αληθινής αίσθησης, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1990) Βρίζοντας το κοινό. Κραυγές βοήθειας, Ελεύθερος Τύπος

(1989) Σύντομο γράμμα για έναν μεγάλο αποχαιρετισμό, Άγρα

(1989) Ο Κινέζος του πόνου, Κανάκη

(1989) Η απουσία, Δωρικός

(1986) Λάθος κίνηση, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1983) Αμέριμνη δυστυχία, Νεφέλη

() Κάσπαρ, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας