Εξαντλημένο και χωρίς δυνατότητα παραγγελίας στον εκδότη
Τιμή Λεμόνι: 12,17 €
Γλωσσάριο μαγειρικής
Γαστρονομικοί όροι, ιστορικές αναφορές
Συγγραφή: · Αλέξανδρος Γιώτης
Έκδοση: Οκτώβριος 2008 από "Le Monde / Les Livres du Tourisme"
Σελ.:143 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87274-0-5
Θέμα: "Μαγειρική - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά"
Το "Γλωσσάριο Μαγειρικής" είχε σαν γεννεσιουργό αιτία την ασυνεννοησία που επικρατεί στις κουζίνες και τις απορίες που προκαλούν τα βιβλία μαγειρικής λόγω των τεχνικών όρων, συχνά ξενικών. Είναι ένα βοήθημα για τον επαγγελματία, τον μαθητευόμενο, τον πεφωτισμένο γαστρονόμο και όποιον αγαπά τη μαγειρική και δεν θέλει να μένει με τις απορίες του για τα σωτέ-μπλανσί-πικέ-γκαρνί και άλλα ρεντουί. Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και μόνο άγνοια ή υπερβολική ευκολία μας οδηγούν στην αυτούσια μεταφορά ξενικών λέξεων στο επαγγελματικό λεξιλόγιο.
(2015) Νόστιμον νηστίσιμον, Μοτίβο
(2012) Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή
(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή
(2010) Συνταγές απ' όλο τον κόσμο, Η Καθημερινή
(2009) Νόστιμον και υγιεινόν, Η Καθημερινή
(2009) Ελιά & ρύζι, Μοτίβο
(2007) Überlieferte Griechische Küche, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2007) La Tradición de la cocina Griega, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2006) Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα, Le Monde / Les Livres du Tourisme
(2005) Ελληνική μαγειρική παράδοση, Le Monde / Les Livres du Tourisme