
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 18,67 €
Κρόκος - σαφράν
Κρόκος, ζαφορά, τζαφορά, ζαφουράνα, σαφράνι, safran, saffron, zafferano, zafaran: Ιστορία και μαγειρική
Συγγραφή: · Εύη Βουτσινά
Έκδοση: Οκτώβριος 2004 από "Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης"
Σελ.:215 (19χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86394-0-9
Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική" "Μπαχαρικά"
Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται για πρώτη φορά η παρουσίαση των χρήσεων του κρόκου στη μαγειρική. Αν και χρησιμοποιείται ευρύτατα ανά το κόσμο, στην χώρα μας μόνο μια μικρή ομάδα πληθυσμού είναι ενήμερη για τις καταπληκτικές του ιδιότητες και τις πολλαπλές του χρήσεις.
Το ελληνικό Saffron είναι ένα πολύτιμο και σπάνιο μπαχαρικό, με ιδιαίτερα γευστικές, χρωστικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Από την αρχαιότητα είχε εκτιμηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να κριθεί άξιο λόγου και αναφοράς (Παλαιά Διαθήκη, Όμηρος). Αναμφισβήτητα, δεν ήταν μόνο η "τέρψη", αλλά κυρίως η ωφέλεια που το κατέστησε στη συνείδηση εμπόρων και καταναλωτών σαν το πολυτιμότερο μπαχαρικό. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
(2024) Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο. 3ος τόμος, Εκδόσεις Κτίστη
(2024) Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο. 2ος τόμος, Εκδόσεις Κτίστη
(2024) Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο. 1ος τόμος, Εκδόσεις Κτίστη
(2012) Κρέμες, γιαούρτι, τυρί, Η Καθημερινή
(2012) Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικό ψωμί, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή
(2012) Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή
(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή
(2012) Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για τάρτες και πίτσες, Η Καθημερινή
(2011) Τάξη + αταξία, Ακρίτας
(2010) Αυθεντική ελληνική κουζίνα, Fagotto
(2010) Authentic Greek Cooking, Fagotto
(2010) Μαγειρική για δύσκολους καιρούς, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2009) Τα νηστήσιμα, Η Καθημερινή
(2009) Καθημερινή μαγειρική, Η Καθημερινή
(2009) Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος, Μίλητος
(2009) The Cookery of Lefkada, Fagotto
(2008) Λευκαδίτικα μαγειρέματα, Fagotto
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2005) Ημερολόγιο 2006, της γης το χρυσάφι, Καλειδοσκόπιο
(2004) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2004) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2003) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2003) Άστεων γεύσεις, ημερολόγιο 2004, Καλειδοσκόπιο
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2000) Όσες γεύσεις φέρνει ο χρόνος, Η Καθημερινή
(2000) Το ψωμί, Εκδόσεις Καστανιώτη